“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Kölcsönözhető gyógyászati segédeszközök

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. október 20., kedd 11:52

 

 

A Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja által a napokban megtartott kerekasztal-beszélgetésen a szakemberek megvitatták a kölcsönzés előnyeit, jövőjét és jelenét. A beszélgetésen pécsi orvosok, gyógyászati segédeszközök területén jártas szakemberek vettek részt, többek között a Baranya Megyei Mozgáskorlátozott Egyesület képviselői és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai. A pécsi logisztikai központ november elején nyit a Mohácsi úton, a fenntartók remélik, hogy gyorsan elterjed a híre és így minél több embernek tudnak segíteni költséghatékonyan. Az európai uniós forrásból megvalósuló projekt keretében, a Guruló Műhelyhálózattal együttműködve, öt vidéki helyszínen – Győrben, Székesfehérváron, Pécsett, Debrecenben és Mórahalomban – jönnek létre ilyen logisztikai központok. Kölcsönözhetőek lesznek házi gondozást segítő kellékek: elektromos ágyak, higiéniai eszközök, emelők, járást, egyéb otthoni akadálymentesítést segítő eszközök.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A DHL is segítette Sulipakk akciónkat!

Budapest - A vállalatnál úgy gondolták, hogy ebben az évben is csatlakoznak a Baptista Szeretetszolgálat Sulipakk akciójához. Előbb szeptember 14-én, majd 19-én fogtak össze azért, hogy a nélkülöző magyar kisgyerekek értékes tanszerhez juthassanak.

Meglátogatta menekültszállónkat az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális koordinátora

Budapest - Minap meglátogatta a nálunk elszállásolt menekülteket Scott Lang, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális menekültügyi koordinátora, aki megtekintette a szállót, beszélgetett munkatársainkkal és az ott élőkkel.

Tanévnyitó ünnepség a megújult fővárosi baptista középiskolában

Budapest - A megújult „Budapest” Baptista Gimnázium, Technikum és Sportiskola szeptember 1-én, pénteken rendezte meg tanévnyitó ünnepségét.

Lap tetejére