“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Kaposvári József-díjat kapott Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnök emeritusa

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2021. szeptember 16., csütörtök 13:23

 

Budapest – A Kaposvári József-díjat azok kapják, akik szűkebb vagy tágabb környezetükben példamutató tevékenységükkel segítik mindazokat, akik rászorulnak.

A mozgásában korlátozott Kaposvári József élete során ott segített a rászorulókon, ahol tudott: a szegényeknek cipőt, a gyerekeknek játékot adott, másoknak tanulási lehetőséget biztosított. A mesterember Magyarcsanádon cipőjavítással kezdte karrierjét, később Makón nyitotta meg a „Kipi-Kopi” cipőjavító műhelyt, majd 2015-től már Budapesten is árulta a termékeit. 2017-ben, 40 évesen, váratlanul halt meg. A mélyszegénységben élőket támogató és fejlesztő program 2018-ban vette fel a nevét, hogy így tisztelegjen „Az ország cipésze”-ként ismert szakember előtt. A Kaposvári József Stúdió elsősorban Pesterzsébet hátrányos helyzetű lakosait megcélzó fejlesztőprogram, amely különféle területeken nyújt segítséget a programban résztvevők számára 2017 tavasza óta.

A díjátadón köszöntőt mondott Szabados Ákos polgármester és Hiller István, az Országgyűlés alelnöke is. Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnök emeritusa mellett díjat kapott a 24.hu szerkesztősége, Izsák-Ndiaye Rita ENSZ-diplomata, Hajnis Annamária, Harcsa Zoltán korábbi ökölvívó olimpikon, Horváth József rákkutató, Joka Daróczi János újságíró-szociálpolitikus, Kadarkai Endre riporter, Kunhegyesi Ferenc festő, Lukács Adorján ökölvívó edző, Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója, Oláh Gergő énekes, az RTL Klub Házon kívül című műsorának szerkesztősége, továbbá az MTVA P’amende című műsorának szerkesztősége.

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére