“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Idén összesen több mint 42 ezer cipősdoboz ajándék

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. december 22., kedd 11:24

 

 

A finn Mikulással, Joulopukkival, a Baptista Szeretetszolgálat jószolgálati nagyköveteivel, Weisz Fanni modellel és Mező Misi zenésszel indult az idei, tizenkettedik Cipősdoboz Akció november 29-én a Deák téri Cipősdoboz Várban, hogy aztán országszerte közel kétszáz gyűjtőponton várják az önkéntesek az adományokat. Az akció idei újdonsága volt, hogy a felajánlók egy része, több ezer adományozó nyomon követhette, melyik településre kerül az általa elkészített csomag. A cipősdoboz ajándékokat a szeretetszolgálat még karácsony előtt eljuttatja a rászoruló gyerekeknek Kárpátaljára, az erdélyi Székelyhídra, Magyarország számos településén különböző szervezetekhez: például a Down Alapítványhoz, a Nem Adom Fel Alapítványhoz, a Budai Gyermekkórházba, a Bihari Állami Gondozottak Egyesületéhez. A Látható Szeretet Projekt Keretében nyolcvan vak, vagy gyengénlátó gyermek kapott személyre szabott ajándékot. Vajdaságban gyűjtöttek és osztottak is dobozokat.

Idén immár tizedik alkalommal a Parajdi Sóbánya, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Baptista Szeretetszolgálat szervezésében kétezer gyermek ­– zömében a Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes alapította székelyföldi gyerekotthonokból és nappali intézményekből – kapott december 19-én karácsonyi ajándékot. Tíz év alatt ez 20 ezernél is több küldeményt jelentett.

A Baptista Szeretetszolgálat ebben az esztendőben összesen mintegy 42 ezer 750 cipősdoboz ajándékot gyűjtött össze azért, hogy sok-sok szegény gyermeknek szebb és boldogabb karácsonya legyen. A segélyszervezet köszönetet mond minden adományozónak, illetve annak a közel 3 ezer önkéntesnek, akik nélkül nem valósulhatott volna meg az akció.

 

(A képek Debrecenben, a Kettesy Aladár Általános Iskolában, a látássérültek intézményében készültek, ahol december 16-án félszáz gyermek kapott személyre szabott cipősdoboz ajándékot jószívű támogatóktól a Látható Szeretet Program részeként.)

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére