“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Idén is sikerrel zárt a Cipősdoboz Akció!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. december 19., kedd 18:08

 

A tavalyi eredményt túlszárnyalva, mintegy 100 millió forint értékben, közel 50 ezer cipősdoboz ajándékot gyűjtött össze a 2017-es évben a jótékonysági programot 14 éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat. Az évről-évre egyre népszerűbb Cipősdoboz Akció bázisa idén is a budapesti Deák téri Cipősdoboz Vár volt. A kampány újabb gyűjtőpontokkal bővült, és már harmadik évben volt lehetőség a csomagkövetés.

A Baptista Szeretetszolgálat idén 14. alkalommalhirdette meg a Cipősdoboz Akciót, amelynek, hogy cipősdobozba csomagolt ajándékkal tehettük szebbé a rászoruló gyerekek karácsonyát.  Az akció honlapján útmutatást adtak a csomagok elkészítéséhez, amelyeket több mint 200 gyűjtőponton vártak, hogy még karácsony előtt eljuttathassák azokat a rászoruló gyerekeknek: nevelőotthonokban lakóknak, szegénységben élőknek, vagy Böjte Csaba szerzetes árvaházában nevelkedőknek. A kampány eltelt napjai alatt mintegy 100 millió forint értékben, közel 50 ezer cipősdobozt kaptak a gyűjtőpontok az adományozóktól, s ezek egy részét már kiosztották a rászorultaknak az ország különböző részein.  Az akcióhoz ismert emberek is csatlakoztak.

A Baptista Szeretetszolgálat idén is útjára indította a látássérült gyerekekre fókuszáló (L)átható Szeretet programját is. A kampány lehetőséget biztosított ahhoz, hogy az ajándékozásra jelentkező dobozolók személyre szabott ajándékot készíthessenek.  Újdonság volt  idén, hogy online cipősdobozokat is lehetett vásárolni a Liliput Játékvilág honlapja segítségével.  

A 2017-es év Cipősdoboz Akciójának kampányzáróját december 19-én, kedden 14 órakor  a Nemzeti Múzeumban rendezték meg, ahol Suba Péter, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főigazgató-helyettese szervezete nevében közel egymillió forintot ajánlott fel jótékonysági célra. A kampányzáró ünnepségen ott volt több mint kétszáz gyermek is.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére