X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Hittel és szakértelemmel, jelenlegi és várható nehézségeink közepette is

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2022. szeptember 29., csütörtök 11:41

 

A Baptista Szeretetszolgálat megrendezte idei országos vezetői konferenciáját.

 

Dr. Szilágyi Béla elnök köszöntőjével kezdődött el szeptember 28-án, szerdán a Baptista Szeretetszolgálat 2022. évi országos vezetői konferenciája, majd Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke szólt a megjelentekhez. A délelőtt során Boros Dávid, a baptista egyház kommunikációs szaktitkára tartott előadást, őt Gál Dávid, a segélyszervezet ügyvezető igazgatója követte a mikrofonnál. Összegezte mindazt, amit a Baptista Szeretetszolgálat intézményei, munkatársai és önkéntesei végeztek el eddig az ukrajnai háború kirobbanása óta a segítségnyújtás különböző területein, elsősorban Kárpátalján és Magyarországon. Szavait Nagy Csaba, a beregszászi iroda vezetője egészítette ki meglátásaival, február 24-e óta szerzett tapasztalataival. Gyebnár Éva gazdasági igazgatóhelyettes és Győri Máté fejlesztési igazgató az energiagazdálkodás kapcsán tartott előadást.   

A tizedik vezetői konferencia első napjának második felében először Révész Dániel buzdította éneklésre az esemény résztvevőit, majd komolyabbra fordult a szó. „A tél előttünk áll, és rengeteg a kihívás, de a szociális rendszert működtetni kell”, jelentette ki a szociális terület munkájának aktuális értékelése során Hári Tibor ügyvezető főigazgató, aki egyebek mellett arról is beszélt, hogy sok még a bizonytalanság a növekvő rezsiköltségek állami kompenzációjának tekintetében. Döbrösi Laura színésznő és klímaaktivista, valamint Szabó Márk marketingvezető a segélyszervezet #Climate of Change elnevezésű klímavédelmi programjáról, a művésznő kenyai tanulmányútjáról tartott beszámolót. Révész Szilvia és férje, Lajos következett erős hatású, személyes hangú előadással „A te történeted” címmel. Dr. Szilágyi Bélának, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének „vízióját” hallgatták meg az esemény résztvevői, majd a konferencia programját Révész Dániel koncertje zárta, mielőtt levetítették a segélyszervezet emberkereskedelem elleni programjáról készült filmet, amelynek fókuszába Toszeczky Renáta munkáját állította a rendező.          

A konferencia második napján Vass Rózsa, a Baptista Szeretetszolgálat gazdasági ellenőre a vezetők pénzügyi munkájához adott értékes szakmai tanácsokat, majd Dr. Szabó Csaba oktatási főigazgató azokról a nehézségekről szólt, amelyek a baptista oktatás területén jelentkeztek máris, és jelentkezhetnek a közeljövőben. Ő is sok bizonytalanságról beszélt, csakúgy, mint korábban Hári Tibor ügyvezető főigazgató és összefogásra, továbbra is hittel és szakértelemmel végzett munkára buzdította a pedagógusokat, intézményvezetőket. Szanyi Gergely településfejlesztési igazgató a hátrányos helyzetű településeken végzett munkát, az iskolai mintaprogramot mutatta be, majd az elmúlt évhez hasonlóan idén is Pál Feri atya tartott egy tőle megszokottan bölcs humorral tarkított előadást „Mi segít át az élet megoldhatatlan helyzetein?” címmel. A konferenciát Dr. Szilágyi Béla elnök szavai és imái zárták a 2022-es esztendőben.   

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Negyedszázad szeretet: ünnepelt a Baptista Szeretetszolgálat

A Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat nagyszabású ünnepségen mondott köszönetet a huszonhat éve alapított segélyszervezetért, az idén elhunyt Szenczy Sándor alapító elnök életéért és áldásos tevékenységéért, valamint a Baptista500 év kezdetéért december 2-án, pénteken este a Budapest Arénában, amely két év kényszerű szünet után immár 11. alkalommal adott otthont a baptisták nagy központi rendezvényének.

Átadtuk a 2022-es esztendő díjait az arra legjobban érdemeseknek

A Baptista Szeretetszolgálat idei díjátadó ünnepségén vehették át elismeréseiket mindazok, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő munkát végeztek a humanitárius és szociális munka, valamint az oktatás területén.

Szeretettel szolgálni: otthont avattunk Gyömörén

Új ingatlanba költözött Gyömörén a fogyatékos személyek nappali ellátását végző intézmény: az ünnepélyes avatás november 29-én, kedden délután történt meg.

Lap tetejére