“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Harmincezer Béres Csepp kerülhet a legnagyobb veszélyben lévőkhöz

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2021. január 27., szerda 17:16

 

Budapest - A koronavírus okozta járványhelyzetben harmincezer üveg Béres Cseppet ajánlott fel a Béres Gyógyszergyár Zrt. a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, amelynek egy részét, ötezer darabot a Baptista Szeretetszolgálat juttat el rövidesen a legjobban rászorultakhoz.  

 

Az adomány átadásán Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, az NHKT elnöke elmonda: a harmincezer üveg Béres Csepp értéke több mint 50 millió forint, az adományt egyenlő arányban osztják szét karitatív szervezetek között. A Baptista Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Magyar Református Szeretetszolgálat, az Ökumenikus Segélyszervezet és a Magyar Vöröskereszt juttatja el a rászorulóknak a felajánlást, amelyből kapnak idős emberek, jut fogyatékosok otthonaiba, más szociális intézményekbe, valamint határon túli rászoruló magyaroknak is, Kárpátalján és Erdélyben.
A politikus hangsúlyozta: a Béres Csepp nem helyettesíti az oltást és a szabályok betartását, de óriási segítséget jelent az ápolásra, gondozásra szorulóknak.
Béres József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnöke az államtitkárhoz hasonlóan kiemelte, a Béres Csepp a nyomelempótlás következtében hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, de nem pótolja a fizikai távolságtartást, a maszkhasználatot, a gyógyszereket és a vakcinát sem. A Béres Csepp egy nagyon fontos étrendkiegészítő készítmény, tette hozzá. Béres József a társadalmi szolidaritás fontosságát hangsúlyozva azt mondta, hogy valamennyi ember tehet a másik emberért. Emlékeztetett arra is, hogy a társaság negyedik alkalommal tett felajánlást.

Az eseményen a Baptista Szeretetszolgálat nevében az ötezer darab Béres Cseppet Dr. Szilágyi Béla elnök vette át, majd az adományt munkatársaink egyelőre a pákozdi logisztikai központba szállították, ahonnan rövidesen a legnagyobb veszélyben lévőkhöz kerül.

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére