“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Háborús menekült ukrajnai gyerekek és családok táboroztatása

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2022. július 15., péntek 13:03

 

A Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány kezdeményezésére és segítségével július elején egy hétig üdülhetett Bodrogolasziban közel hetven hazánkban tartózkodó ukrán menekült, akik a Zöld Kör – valamint Bodrogolaszi Község – vendégszeretet élvezve ismerhették meg Tokaj-hegyalját.

 

A Hajdúságban és a főváros környékén elhelyezett, főleg fiatalokból álló táborozók azzal a céllal érkeztek hozzánk, hogy a háború gyötrelemitől távol kikapcsolódhassanak és egy kis időre megfeledkezhessenek a szomorú valóságról. A táborlakók délelőttönként a következő fakultatív szabadidős és készségfejlesztő programokból válogathatott: gitár és magyar nyelvoktatás, horgászat, rajzolgatás és játék. E mellett Bodai Nóra és Rámpay Mihály pszichológusok csoportos, valamint egyéni foglalkozások keretében próbálták a háborús konfliktus okozta traumát oldani a táborozókban.

Délutánonként a Bodrog folyó kínálta vízisport lehetőségekkel, a vámosújfalui Búzavirág Alapítványnál kézművességgel, valamint strandlátogatással és túrákkal kedveskedtünk az otthonuktól megfosztott keleti szomszédainknak. Esténként kulturális elemek vegyültek a tábortűzzel, ahol kiváló alkalom kínálkozott az ismerkedésre – hiszen a résztvevők zöme is csak most találkozott egymással.

A tábor az ENSZ menekültügyi intézményének támogatásával valósult meg.

Fotó: Zöld Kör archívum

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére