“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Gyűjtés a súlyosan beteg kislányokért és anyukájukért

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. március 30., csütörtök 10:04

 

A Baptista Szeretetszolgálat adománygyűjtést szervez a súlyosan beteg kislányok és anyukájuk megsegítéséért!

 

Papp Évi egyedül neveli az 5 éves ikerpárt, Flórát és Larát. Egy önkormányzati lakást bérelnek Budapesten, ahol hármasban töltik a mindennapjaikat. Évi egy súlyos szemideghártya daganattal született, ezért már egészen kis korában el kellett távolítani a szemeit az élet védelmének érdekében. A beavatkozást követően anyukája lemondott róla, így 2-től 8 éves koráig nem vele élt, majd újra magához vette. Évi sosem tervezett gyermeket, de az élet úgy hozta, hogy az ikerpár megfogant és mindenképp ragaszkodott ahhoz, hogy megszülethessenek. A lányok apukája elhagyta őket, amikor a lányok még kicsik voltak.

Flóra és Lara 8 hetes volt, amikor kiderült, hogy teljes mértékben örökölték a daganatos betegséget. Egyből elindultak a szisztémás kemoterápiás, egyéb lézeres kezelések, így a lányok az első 3 évet kórházakban töltötték, keveset voltak otthon. Azzal, hogy Évi teljesen vak, számos rendkívüli kihívással, megaláztatással kellett megküzdenie az évek során, sokszor segítség nélkül. A szisztémás kemoterápiás kezelések nem bizonyultak sikeresnek, ezért elindították az intraarteriális kemoterápiát, ami nagyon durva és fájdalmas, de hatékonyabb beavatkozás. 

Mikor a csöppségek haza mehettek, nagyon rosszul aludtak és küzdelmes volt a napi általános tennivalók megvalósítása. A pelenkázás rutintalanságával, az alvatlansággal, a fürdetés kihívásaival és a magánnyal Évi egyedül küzdött meg és tudta, hogy nem adhatja fel, nem keseredhet el, mert akkor képtelen lesz gondoskodni a gyermekeiről. Évi később kapott felajánlásokat, aminek köszönhetően a Kelet-Európa Misszió jóvoltából esztétikus üvegszemeket és rendszeres támogatást kapott, valamint a Bartimeus Egyesület segítségével a mindennapi tennivalók menedzseléséhez kapott fizikai és anyagi támogatást, ami mellett további segítségre szorul a szükségletek biztosításához. 

A lányok állapota két éve stagnál, de 3 havonta kontrollra járnak. Flóra az egyik szemére megvakult, a másik szemére pedig gyengén lát. Lara ráadásul szívproblémákkal született, ami szintén nagy odafigyelést igényel. A szemdaganat sajnos bármikor kiújulhat a kislányoknál, így az élet megmentése érdekében, amennyiben odakerül a sor, egyetlen megoldás a szemek eltávolítása.

A 8 órás munkával, óvodába járással, bevásárlással és minden házkörüli elfoglaltsággal járó hétköznapi kihívásokat Évi teljesen egyedül, kevés segítséggel végzi. 

Évinek hatalmas támogatást jelentene az önkormányzati albérlet akadálymentesítése, a konyha korszerűsítése, valamint a magas bérleti díj terhének enyhítése. Óriási kihívást jelent továbbá a lakás takarítása, tisztán tartása, mivel havonta két alkalommal hívna takarítót, de nem tudja finanszírozni. A kislányok másképp szocializálódtak a vak anyukájuk mellett, mint akik látó szülőkkel és nagyszülőkkel nőnek fel. Lara és Flóra rengeteget segít anyukájuknak a ház körül és az utcán való tájékozódásban is. 

 

A Baptista Szeretetszolgálat gyűjtést szervez Évi, Flóra és Lara életkörülményeinek javításáért.

www.baptistasegely.hu/adomanyozas oldalon bankkártyás adományozásra van lehetőség, utalásokat pedig a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány nevén az 10918001-55555555-55555555-ös számlaszámra van lehetőség eljuttatni "Tapintható szeretet" közleménnyel. 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Tartós élelmiszert gyűjtünk a zenei rendezvény napján Debrecenben

Debrecen - Június 10-én hatalmas örömünnep lesz a debreceni Nagyerdei Stadionban, ahol az Ez az a nap! elnevezésű nagyszabású nemzetközi keresztény könnyűzenei koncertre kerül sor.

A velencei Zöldliget-iskola győzött a vitaverseny döntőjében

Budapest - A velencei Zöldliget-iskola csapata képviseli majd a magyar diákokat Brüsszelben, miután győzni tudtak egy nemzetközi vitaverseny-sorozat magyarországi döntőjén.

Vidám gyermeknapi rendezvény és cirkuszi előadás támogatóink jóvoltából

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben is megszervezte Vidám Gyermeknap elnevezésű hagyományos gyermeknapi rendezvényét, amelynek során csütörtökön a segélyszervezet mintegy 1300 gyermeket látott vendégül kísérőikkel a Fővárosi Nagycirkuszban.

Lap tetejére