“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Felebarát Magazin a Baptista Rádióban!

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2021. június 28., hétfő 20:38

 

Rádióműsor indul a Baptista Szeretetszolgálat tevékenységéről !


A Felebarát Magazin szerkesztő-műsorvezetője, Bognár Erika a Baptista Pedagógiai Intézetben dolgozva kereste fel a Baptista Rádiót. Az együttműködésből ötlet, az ötletből megvalósítás született.  

– Azt szerettük volna, hogy az érettségizőkért bátorításként imádság hangozzék el a rádióban. Igent, mondtak, örültek a kezdeményezésnek – idézte fel a találkozást Bognár Erika. Aztán amíg az előkészítés zajlott, a beszélgetések során megismerték a munkáját, és ő elmondta javaslatait is. – Olyan témákat mondtam, amelyekről szívesen hallanék a rádióban. Azt a választ kaptam, készítsem én a riportokat, az volna a legjobb, mert részben belülről látom a dolgokat. Mivel teljesen alkalmatlannak éreztem magam a feladatra, Isten segítségét kértem, és azóta minden lépést úgy teszek meg a műsorkészítésben, hogy mindenben az iránymutatását kérem.  

Az első téma a Baptista Pedagógiai Intézetnek az a programja lett, amelyek során imanapokat szerveztek az iskolákban.   

– Aznap az iskolákban bátorítások, üzenetek hangzottak el. Ez lelki közösségeket hozott létre és nagyon jó visszhangja volt az iskolák részéről. Nagyon jó az, hogy Isten ott van a mindennapi munkában és átérezhetjük a jelenlétét. Az elmúlt időszak nehézségei felhívták a figyelmünket arra, igenis sebezhetőek vagyunk, és csak Jézus Krisztus jelenthet igazi megoldást.  

Amikor Erika gyűjteni kezdte a hanganyagot, három oktatási intézménybe látogatott el: a pécsi Cserepka Iskolába, a budapesti Pannonhalmiba és nyírbogdányi Kazinczyba. Bekapcsolódott a munkába a két nagyhalászi missziós munkás is, magnóra mondták tapasztalataikat, megoldásokat javasoltak a problémákra. De a Felebarát Magazin nem csak a baptista oktatási intézmények mindennapjairól szól majd. 

– A Baptista Szeretetszolgálat magazinműsorában a szociális munka mellett minden más területről szeretnék beszámolni. Már vettünk fel hanganyagot két nemzetközi projektről, a NoPlanetB és a ClimateofChange elnevezésű projektről, rövidesen adásba kerülnek. Lesz szó a segélyszervezetnél folyó missziós munkáról, ezt is feldolgozzuk fel Dr. Stenier József segítségével, aztán a „300 falu” néven zajló programról, de beszélgetek Szabó Balázs gospel énekessel, de ellátogatok a pécsi Szeretetotthonba is. Célom bemutatni olyan embereket, akik például az emberkereskedelem áldozataivá váltak, de megtértek, és tervem elmondatni velük megtérésük történetét.  

A Felebarát Magazin már évek óta a Baptista Szeretetszolgálat időszaki kiadványa.  

– A két magazin egymást erősítené, de én igyekszem majd háttér riportokat is készíteni. Például Szabó Balázs esetében nem csak a zenei munkásságára vagyok kíváncsi, hanem arra is, mi történik a koncertek után? Mert működtet egy olyan oldalt, amelyen megkereshetik a gyerekek, és elmondhatják neki problémáikat. Ez egyfajta lelki gondozás. Ezt a nagyon elkötelezett, hívő emberi oldalát talán kevesebben ismerik.  

A három hetes jegyében, azaz az év hetedik hónapjának hetedik napján, este hét órakor szólal meg először a Felebarát Magazin a Baptista Rádióban. A kezdés tehát: 2021. július 7-én, 19 órakor!   

 

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

November 24-én, pénteken elindult az idei, sorban a 20. Cipősdoboz Akció

Idén 20. alkalommal szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót, mely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált. Az ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatjuk el, olyanoknak, akiknél talán más nem is kerül a fa alá.

Fejlesztés Seregélyesen: épületszárnnyal bővült a Hétszínvirág baptista óvoda

Seregélyes - Új bölcsődei szárnnyal bővült a seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvoda épülete, melyben november elején kezdődhetett az oktató-nevelő munka.

A baptista gimnázium viszonyítási pont a tehetséggondozás területén

Budapest - A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára mondott köszöntőt az Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Lap tetejére