“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Fejlesztés Seregélyesen: épületszárnnyal bővült a Hétszínvirág baptista óvoda

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. november 22., szerda 15:44

Új bölcsődei szárnnyal bővült a seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvoda épülete, melyben november elején kezdődhetett az oktató-nevelő munka. Az épület ünnepélyes átadójára november 22-én, szerdán került sor.  Az európai uniós forrásból, mintegy 365 millió forintból megvalósuló bölcsőde kapcsán Varga Gábor országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a múltból a jövőbe vezető út fontos állomásához érkezett Seregélyes. Mint mondta, minden társadalom, közösség megítélését meghatározza, hogyan bánik a fiataljaival és az idősekkel. A fenntartó Baptista Szeretetszolgálat képviseletében Szabó Csaba oktatási főigazgató beszédében a 2022-ben elhunyt baptista lelkész, Szenczy Sándor életének egyik alaptételét, a két kenyér és az öt hal történetét idézte fel. Úgy fogalmazott: a tenni akarás Isten áldásával valósággá válhat. Az ünnepélyes szalagátvágás előtti pillanatokban Kovács Dániel baptista lelkész és Maksai Attila református lelkész kért áldást az új, két csoportszobás intézményre, mely jelenleg is telt házzal működik, huszonhat kisgyermek mindennapjait teszi tanulásban és élményekben gazdaggá. Az eseményen jelen volt Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója is.

Fotó: FEOL/Fehér Gábor

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Támogatott lakhatás pszichiátriai betegeknek Esztergomban

Esztergom - A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ és a Tábita Alapszolgáltatási Központ csütörtökön délelőtt ünnepélyes külsőségek mellett zárta a „Támogatott lakhatás kialakítása és alapszolgáltatások fejlesztése Esztergomban” című projektet. Az esemény keretein belül adták át a Petőfi Sándor utcában lévő, pszichiátriai betegek számára újonnan kialakított támogatott lakhatás épületét is.

Lap tetejére