“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Ételt és orvosi ellátást kaptak a rászorulók

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2014. december 08., hétfő 12:46

Ételt és orvosi ellátást kaptak a rászorulók

500–500 adag meleg ételt osztott ki péntken és szombaton a rászoruló embereknek a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat a Batthyány téri máltai központ udvarán.

Az ételosztás ideje alatt a helyszínen rendelt a máltai mozgó orvosi rendelő, ahol minden rászoruló ellátást kapott, akár érvényes taj-kártya nélkül is. 

A Baptista Szeretetszolgálat december hónapban közel 10.000 adag ételt oszt szét az elkövetkezendő hétvégéken. Ennek egy részét úgy, hogy a hétköznapon működő népkonyhai ellátást hétvégén is elérhetővé teszi, másik részét pedig utcai ételosztás keretében. Ennek első alkalma volt december 5-én, 6-án a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen a Fő utcában. Itt a két nap, a két szervezet munkatársai és önkéntesei 500-500 adag meleg ételt, teát és almát osztottak ki. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére