“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Érzékenyítő program az elfogadásért

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. április 03., hétfő 11:55

 

Budapest – Útjára indult a nemzetközi Visegrádi Alap által támogatott iskolai érzékenyítő program, amelynek előadásait a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai tartják az ország több oktatási intézményében azzal a céllal, hogy lelki és szociális segítséget nyújtsanak középiskolás fiataloknak.


A roadshow lényege, hogy az idegengyűlölet és intolerancia megelőzésére irányuló interaktív, játékos és figyelemfelkeltő beszélgetésekkel a diákok bővíthessék ismereteiket, szélesedjék a látókörük, hagyjanak „kiskaput” az új tudnivalóknak. A turné első állomása március 31-én, pénteken a budapesti VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola volt, ahol kilencedik és tízedik osztályos tanulókkal beszélgettek a segélyszervezet munkatársai. Mindamellett, hogy hasznos, naprakész információkkal, tényekkel szolgáltak a diákoknak, hiteles forrásokat kínáltak számukra, hogy maguk tapasztalhassák meg első kézből, milyen válaszok és megoldások léteznek az intolerancia helyett. Az előadások után a gyerekeknek lehetőségük volt a szeretetszolgálat önkénteseinek táborát gyarapítani, amivel néhányan éltek is: így többekkel Baptista Szeretetszolgálat intézményeiben hamarosan újra találkozhatnak a segélyszervezet munkatársai.

 

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére