“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Érzékenyítő program az elfogadásért

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. április 03., hétfő 11:55

 

Budapest – Útjára indult a nemzetközi Visegrádi Alap által támogatott iskolai érzékenyítő program, amelynek előadásait a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai tartják az ország több oktatási intézményében azzal a céllal, hogy lelki és szociális segítséget nyújtsanak középiskolás fiataloknak.


A roadshow lényege, hogy az idegengyűlölet és intolerancia megelőzésére irányuló interaktív, játékos és figyelemfelkeltő beszélgetésekkel a diákok bővíthessék ismereteiket, szélesedjék a látókörük, hagyjanak „kiskaput” az új tudnivalóknak. A turné első állomása március 31-én, pénteken a budapesti VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti és Üzleti Baptista Középiskola volt, ahol kilencedik és tízedik osztályos tanulókkal beszélgettek a segélyszervezet munkatársai. Mindamellett, hogy hasznos, naprakész információkkal, tényekkel szolgáltak a diákoknak, hiteles forrásokat kínáltak számukra, hogy maguk tapasztalhassák meg első kézből, milyen válaszok és megoldások léteznek az intolerancia helyett. Az előadások után a gyerekeknek lehetőségük volt a szeretetszolgálat önkénteseinek táborát gyarapítani, amivel néhányan éltek is: így többekkel Baptista Szeretetszolgálat intézményeiben hamarosan újra találkozhatnak a segélyszervezet munkatársai.

 

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Kanadai szakemberek tréningje a Baptista Szeretetszolgálat munkatársainak

Budapest - Kiváló felkészülési lehetőséget nyújtott a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei számára az a tréning, amelyet a közelmúltban kanadai szakemberek tartottak a budapesti Baptista Házban, a Benczúr utcában.

Ünnepség az Akadémián, a Veritas első végzős osztályával

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat oktatási intézményeinek családjához tartozó – a közelmúltban Szenczy Sándor álmai nyomán megvalósult – Veritas Collegiate Academy Budapest Gimnázium első végzős osztályának bizonyítványosztó ünnepségét minap méltó helyszínen, a Magyar Tudományos Akadémián rendeztük meg.

Autós felvonulás: mintegy kétszáz gyermek a főváros legszebb útjain

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat szerdán ismét, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos autós jótékonysági akcióját.

Lap tetejére