“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Érvek, életek, történetek és jövőkép az éves vezetői konferencián

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2018. június 02., szombat 13:18

 

Galyatető – Hit, szakértelem és bizalom: az idén 22 esztendős Baptista Szeretetszolgálat május 30-án és 31-én rendezte meg a 2018-as esztendő országos vezetői konferenciáját.

 

 

„Boldogok az értelmesek,

akik sokakat az igazságra

vezetnek, mert ragyognak

mint csillagok az égen.”

                                            Dániel 12:3

 

 

Az eseményt Szenczy Sándor, a segélyszervezet elnöke nyitotta meg, majd Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke köszöntötte a résztvevőket.

„Álmodni jó, és azok az álmok, amelyek hitben fogannak meg, rendkívüliek és meglepő örömet okoznak az embernek”, mondta Szenczy Sándor. Személyes példával élt majd így folytatta: „Egyáltalán nem mindegy, hogy a földi életet, bármennyi is legyen még hátra abból, milyen minőségben éljük. Sok múlik azon, tudunk-e hinni és bízni. Azt kívánom, menjünk tovább azon álmok mentén, ahonnan ez az út elindult”, tette hozzá a segélyszervezet alapításának időszakára, illetve a jövőre utalva a lelkész.

Papp János egyházelnök a magyarországi baptisták gyökereit és régmúltját idézte fel néhány történet segítségével, majd arról beszélt, milyen az a közösség, amely a világon 110 millió ember közössége, akik közül sokan évszázadok óta jelen vannak Magyarországon. Szerinte olyanok ők, akik bár nem tökéletesek, de arra törekednek, hogy az evangélium áthassa az életüket. „Istentől küldött emberek akarunk lenni, akiket Isten mozdít és ihlet, akiket Isten igéje motivál. Hiszünk ebben”, zárta szavait Papp János majd azt kívánta, a konferencia résztvevői ne csak egymásra, ne csak az előadásokra, de valami „sokkal többre” is figyeljenek.       

A program csütörtökön estig tartalmas előadásokkal és más programokkal folytatódott.

Előadó volt a két napon: Tapolyai Emőke pszichológus (Az érett személyiség pillérei), Varjú Lajos projektvezető, Nyers Zoltán projektkoordinátor (EFOP-1.9.8-17-2017-00006 Baptista szociális szolgáltatók szakmai fejlesztése a minőségi szolgáltatás erősítése érdekében), Kuna Tibor, Trinity International Communications vezető, tulajdonos (Szervezeti kommunikáció), Hári Tibor ügyvezető főigazgató (Eredmények, fejlesztések a BSZEJSZ szervezetében), Vass Rózsa gazdasági ellenőr és Horváth Sándor biztonsági szakember (Vezetői felelősség a vagyonvédelemben), dr. Szabó Csaba oktatási főigazgató (Az egyházi intézmények feladatai és felelőssége), dr. Heidl Beáta projektvezető (EFOP-1.3.5-16-2016-0439 „Összetartó közösségünk az erőnk” közösségfejlesztő program Gyarmaton c. projekt bemutatása), Szenczy Anna nemzetközi igazgató (A BSZ önkénteseinek szerepe a magyarországi közösségépítésben), Kurja Tímea marketingvezető (Önkéntesség a Cipősdobozon túl is), dr. Aszódi Krisztina jogász, Kanyó Péter rendszergazda (Az önkéntesek adatainak kezelése), Steiner József missziós igazgató (Célmenedzsment a közösség és egyén életében), Gál Dávid ügyvezető igazgató (A baptista szervezetek együttműködése), Vujity Tvrtko televíziós újságíró és Szenczy Sándor (Pokoli-Mennyei történetek).    

Sunday School Plus címmel különleges istentiszteletre várták a résztvevőket a Baptista Szeretetszolgálat vezetői konferenciájának első napján, szerdán. Az evangelizáción Mező Misi, Pintér Béla, Szabó Balázs, Török Máté és Zámbó Róbert muzsikált és énekelt.  

Az esemény zárásaként bankett és díjak átadása következett.   

A Baptista Szeretetszolgálat hetedik éve rendezte meg éves vezetői konferenciáját, de idén adta át először az általa alapított Olajfa-díjakat. A fenntartásában lévő intézmények egymás közti együttműködése érdekében végzett munka elismeréseként 2018-ban az Olajfa-díjat Gyuró Anikó, a pécsi Szeretetotthon vezetője és Tatai Erika, a Pannonhalmi Béla Általános Iskola igazgatónője vehette át, a díjazott intézmény pedig a BSZ Életminőség-fejlesztő Szolgáltatások Intézménye lett.  Az Olajfa-díj életpálya kitüntetését Petró László, a Csuha Antal Baptista Általános Iskola címzetes igazgatója kapta. A díjazott anyanyelvi önkéntes Joelle Nye volt. Szenczy Sándor egy személyre szóló Bibliát adományozott Tóthfalussy Ákosnak, a Baptista Szeretetszolgálat „örökös tagjának”.

A Baptista Szeretetszolgálat külön elismerésben részesítette a Tábitha Gyermekhospice Ház érdekében végzett önzetlen, lelkiismeretes munkájáért Vujity Tvrtkot és Bánfi Róbertet, az ATV munkatársait, nekik a segélyszervezet vezetősége az „Arany Koszorús Önkéntes” elismerő címet adományozta.     

 

Fotók: Pesti Tamás

 

 

 

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

November 24-én, pénteken elindult az idei, sorban a 20. Cipősdoboz Akció

Idén 20. alkalommal szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót, mely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált. Az ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatjuk el, olyanoknak, akiknél talán más nem is kerül a fa alá.

Fejlesztés Seregélyesen: épületszárnnyal bővült a Hétszínvirág baptista óvoda

Seregélyes - Új bölcsődei szárnnyal bővült a seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvoda épülete, melyben november elején kezdődhetett az oktató-nevelő munka.

A baptista gimnázium viszonyítási pont a tehetséggondozás területén

Budapest - A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára mondott köszöntőt az Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Lap tetejére