“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Életmentő készülék az iskolában

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. február 27., hétfő 17:36

 

Nagyhalász – A Csuha Antal Baptista Általános Iskolában február 27-én, hétfőn 14 órakor ünnepélyes külsőségek mellett adták át azt a közel egymillió forint értékű defibrillátort, amit az intézmény nevelői, a tanulók szülei, környékbeli vállalkozók és a fenntartó Baptista Szeretetszolgálat segítségével sikerült megvásárolni. 


A nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskola és így Nagyhalász városa is életmentő készülékkel gazdagodott. A defibrillátor megvásárlásának gondolata az iskola igazgatójában, Szuhár Miklósban fogalmazódott meg először. A kimondott szó értő fülekre talált és olyan összefogást eredményezett, amely lehetővé tette az elképzelés megvalósítását. Az intézmény vezetői, nevelői, a tanulók szülei, a környéken élő vállalkozók és a fenntartó Baptista Szeretetszolgálat is támogatta a célt. Az összefogás eredményeként vásárolhatta meg az iskola a közel egymillió forintos készüléket, amit az intézmény bejáratánál, mindenki által elérhetően helyeznek el.

Annak érdekében, hogy minél többen tudják használni a készüléket, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete tanfolyamot indít, amelynek során a résztvevők elsajátíthatják használatának technikáját. A szervezet ingyen biztosítja 15 jelentkező oktatását. A nagyhalásziak azt szeretnék, ha szükség híján por lepné be a „defit”, ám amennyiben esetleg mégis használni kell, öröm lesz mindenkinek az, hogy a közös cél megvalósításának köszönhetően életet menthetnek, hiszen a „baptista iskola több mint iskola”.

A hétfői ünnepségen Szuhár Miklós igazgató Gál Dávidtól, a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi igazgatójától vette át a defibrillátort, majd a Kisrétköz Táncegyüttes műsora szórakoztatta a megjelenteket.  „A szeretet nem fogy el sosem…” című dalt Hegyes Jázmin hetedik osztályos tanuló énekelte el.      


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére