“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Élelmiszercsomagok a rászorultaknak, étel és ital az egészségügyieknek

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. április 24., péntek 10:38

 

Mátészalka, Nagyecsed, Békés – Az elmúlt időszak segélyezéseit folytatva a Baptista Szeretetszolgálat a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanáccsal való együttműködésnek köszönhetően április 23-án, illetve 24-én egy újabb segélyszállítmány szétosztását végezte el két szabolcsi és egy békési településen.  

Mátészalkán a polgármesteri hivataltól indultak a járművek, amelyek 298 darab tartós élelmiszert tartalmazó csomagot vittek házhoz olyan gyermekek részére, akiknek szülei rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek. Nagyecseden, a Szatmári Kistérségi Szociális Alapszolgáltatási Központ telephelyén 380 ugyancsak olyan családnak adtunk át élelmiszercsomagot, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt kapnak. Mindkét helyszínen velünk volt a két település polgármestere, Dr. Hanusi Péter, illetve Kovács Lajos. Az adományokat Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke, Hári Tibor ügyvezető főigazgató és Jakab Melinda telephelyvezető adta át.  Április 24-én a Békés megyei Békésen 1500 rászoruló személy vehet át tartós élelmiszereket tartalmazó csomagot. 

A három településen kiosztott, illetve kiosztásra kerülő segély értéke körülbelül 5 millió forintra tehető.

Munkatársaink és a hozzájuk csatlakozott önkéntesek támogatóinknak köszönhetően a járványhelyzet kialakulása óta 7 ezer adag egytál étellel, 3 ezer pizzával és több ezer üdítő itallal segítették több fővárosi kórház és az Országos Mentőszolgálat dolgozóit, közel 20 millió forint értékben.

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére