“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Dr. Szilágyi Béla: „Építsük vissza a jövőt, építsük vissza a reménységet!”

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2021. június 25., péntek 00:37

 

Budapest - Együttműködési megállapodást kötött a Covid-árvák támogatásának érdekében a Karitatív Tanács és a Regőczi Alapítvány. A szervezetet a köztársasági elnök, Dr. Áder János és felesége, Dr. Herczegh Anita alapította azzal a céllal, hogy segítsen azoknak a gyerekeknek, akik a járvány idején elveszítették szüleiket.


A munkába a segélyszervezeteket is bevonták – erről kötött megállapodást az alapítvány a Karitatív Tanács tagszervezeteivel, közöttük a Baptista Szeretetszolgálattal a Sándor-palotában. A segélyszervezetet Dr. Szilágyi Béla elnök képviselte az eseményen.

Dr. Áder János az eseményen azt mondta: feleségével közös szándékuk volt, hogy alapítványt hozzanak létre a járvány miatt árván maradt gyermekek javára. Akkor négyszáz családról és hatszáz árván, vagy félárván maradt gyermekről tudtak, mára ez a szám több mint hatszáz érintett család és kilencszázötvenkét gyermek. „Amióta a bejelentés elhangzott és az alapítvány elkezdte a működését, akivel csak beszéltem, mindenki támogatta a kezdeményezést és mindenki bátorított bennünket. Széles körű összefogás alakult ki, civil szervezetek és önkormányzatok is támogatták ezt a kezdeményezést. Köszönet érte, köszönet a támogatásért!”, mondta Dr. Áder János, majd hozzátette, volt, aki csak ezer, volt, aki több millió forintot adott az alapítványnak. Céljuk, hogy a legjobbra fordítsák ezeket.  

Dr. Herczegh Anita azt mondta: az a cél, hogy ameddig lehet, ne kelljen a beérkezett adományokból az alapítvány működtetésére költeniük. Ehhez azonban szükség van a segélyszervezetek munkájára, amelyek például tárolják és eljuttatják az adományokat a megfelelő helyre. A támogatók nélkül nem tudnák a nehéz helyzetbe került gyerekeket segíteni, hangsúlyozta, majd méltatta a segélyszervezetek példaértékű munkáját, hiszen kialakult hálózataik révén bizalmat építettek ki országszerte. „Szükségünk van az együttműködésre, amely nem újkeletű, hiszen akár a Karitatív Tanáccsal, akár külön-külön a tagszervezetekkel már több közös programon vagyunk túl. Az együttműködésnek ez most egy új állomása”, mondta Dr. Herczegh Anita.

Soltész Miklós, a Karitatív Tanács elnöke kiemelte: a mostani felkérés is azt mutatja, hogy szükség van a közös munkára. „Hiszem, hogy sok nagyon szépet és jót tettünk az elmúlt évtizedekben közösen együtt, s ennek a munkának sikerét bizonyítja ez a legújabb felkérés is a Karitatív Tanács felé.”, jelentette ki.

 

Dr. Szilágyi Bélának, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének beszéde az eseményen:

 

„Évekkel ezelőtt, egy távoli ország katasztrófáját követően egy tizenegy éves kisgyerek szorította édesanyjának a kezét, és elmondta: amikor édesapját elvitte a katasztrófa, neki összetörtek az álmai, és összetört a jövőbe vetett reménysége. Mit tehet egy segélyszervezet? Segíteni próbál, hogy ezek az álmok mégis megvalósulhassanak. Segíteni próbál, hogy az elveszett reménység mégis felépüljön. Akkor magam sem gondoltam volna, hogy néhány évvel később, sok ezer kilométerrel arrébb, itthon is lesznek olyan gyermekek, akik elveszítik édesanyjukat és édesapjukat egy járvány miatt. A legnagyobb tisztelettel köszönöm meg elnök úrnak és Anita asszonynak nemcsak azt, hogy sok száz gyermek sorsát segítik, hanem azt is, hogy kifejezik nemzetünk összetartozását, de kifejezik azt is, hogy van jövőbe vetett reménység, és lehet ezeket az álmokat újra építeni. Eszembe jutnak Jeremiás próféta szavai, aki így közvetíti Isten igéjét: „Reményteljes jövőt adok nektek.” Hiszem azt, hogy én nem csak a Baptista Szeretetszolgálat, hanem minden egyes segélyszervezet nevében elmondhatom, mi erre szánjuk el magunkat. Arra szánjuk el magunkat, hogy azzal a hittel és szakértelemmel, amivel rendelkezünk, igyekszünk segíteni, eleget tenni annak a megtisztelő felkérésnek, amiben részesültünk: hogy építsük vissza a jövőt. Építsük vissza a reménységet, és segítsük megvalósulni a gyermekek, a fiatalok álmait.”      

Az alapítvány továbbra is várja a pénzbeli és tárgyi adományokat. Ennek részleteiről a regoczialapitvany.hu címen lehet tájékozódni.

 

Fotók: Bruzák Noémi (MTI)

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére