“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Csillagmajor: új intézményt adtunk át a rászoruló családok megsegítéséért

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2022. november 24., csütörtök 17:08

 

Békés – November 23-án átadtuk a Csillagmajor Családok Átmeneti Otthonát. A Baptista Szeretetszolgálatnak ez az első intézménye abban a megyében, a Csillagmajor nehéz helyzetbe került családok számára biztosít átmeneti otthont, és nyújt segítséget.

 

A Csillagmajor Családok Átmeneti Otthonát a Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Országos Szociális Intézményfenntartó Központ működteti: a létesítményt a Nevelő utca és a Csallóközi utca sarkán lévő régi óvodaépületben alakították ki a helyi képviselő-testület egyhangú döntését követő vásárlás után. A szeretetszolgálat korábban a megyében kevésbé képviselte magát intézményi ellátások kapcsán, azonban az emberkereskedelem elleni küzdelem programja már 2013 óta jelen van Békésben. Az elmúlt közel 10 évben szoros és sikeres együttműködés alakult ki a békési önkormányzati és civil szereplőkkel egyaránt, amelynek során számtalan helyzetben találtak közösen megoldásokat felmerülő problémákra.

– A békési családok átmeneti otthonának szükségességéről először 2020-ban egyeztettünk Kálmán Tiborral, Békés polgármesterével, az egyeztetések sora és a munka pedig ezt követően felgyorsult, és mostanra megszületett a Csillagmajor – mondta az ünnepélyes avatón Hári Tibor, a Baptista Szeretetszolgálat ügyvezető főigazgatója. A megújult épület jelenleg 20 férőhelyes, de a bővítés szerepel a tervek között. A Csillagmajor Családok Átmeneti Otthonában egy intézményvezető –Toszeczky Renáta –, két családgondozó és három szakgondozó dolgozik hittel és szakértelemmel annak érdekében, hogy a családok minél hamarabb újra képessé váljanak az önálló életre.  

Az átadáson Dankó Béla országgyűlési képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy az intézmény olyan családok számára biztosít lehetőséget, amelyek tagjai valamilyen oknál fogva lakhatási problémákkal küzdenek, az intézmény és a szakemberek erre tudnak ideiglenes megoldást nyújtani. Nagyon fontosnak nevezte, hogy az állam mellett vannak olyan szervezetek, egyházak, amelyek a gondokra megoldást, segítő kezet tudnak nyújtani, és nem hagyják magukra a bajbajutottakat.

Dr. Szilágyi Béla, a  segélyszervezet elnöke az ünnepségen a szeretetszolgálat küldetéséről beszélt, felsorolva a feladatokat az oktatás, a szociális gondoskodás, a menekültek megsegítése, az itthoni és a külföldi missziók területein. Az eseményen Bócsa Roland, a békési baptista gyülekezet lelkésze kért áldást az intézményre és az ott folyó munkára.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére