“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Béres József adománya és üzenete a pákozdi logisztikai központban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. március 27., péntek 17:59

 

A Béres Gyógyszergyár Zrt. tegnap tízezer üveg Béres Cseppet adományozott a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, amely a nagy karitatív szervezetek segítségével juttatja el azokat az egészségügyi dolgozóknak és az idősotthonok lakóinak.

 

A szállítmányt Pákozdon, a Baptista Szeretetszolgálat nemrégiben átadott új logisztikai központjában fogadták március 27-én, pénteken, majd onnan szállították tovább a segélyszervezetek képviselői. Az eseményen Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke hangsúlyozta: hétezer üveget az idősotthonokba, háromezret pedig a járvány idején az egészségügy „frontvonalán” dolgozóknak juttat el hat segélyszervezet: a Baptista Szeretetszolgálat, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász, az Ökumenikus Segélyszervezet, a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt. Hozzátette, hogy a kijárási korlátozás miatt egy ideig közös adományátvétel nem lesz, de a karitatív munkát és az egyeztetéseket tovább folytatják.

 

Soltész Miklós megköszönte az eddigi adományokat és felajánlásokat, majd arra hívta fel a figyelmet, hogy továbbra is szigorú rend szerint gyűjtik az adományokat. Egyéni támogatásokat a nemzeti összefogás 11711711-22222222 számlaszámára, vagy a 1357-es adományvonalra várnak, míg tárgybeli felajánlásokat csak vállalkozásoktól és közösségektől tudnak elfogadni.

 

Ezek után Soltész Miklós felolvasta Béres Józsefnek, a Béres Gyógyszergyár Zrt. elnökének levelét, aki egyebek mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy a betegséggel szemben a legeredményesebb és leghatékonyabb módszer a védekezés, ebben pedig fontos szerepe van az ellenállóképesség erősítésének, az immunrendszer „karbantartásának”. Ehhez nyújt hathatós támogatást a leginkább veszélyeztetetteknek szánt adomány. Béres József azt üzente, a történelem folyamán a magyarság számos megpróbáltatást volt képes kiállni, és bizonyos abban, hogy ma is képes az újfajta kihívást leküzdeni. De ehhez egységes akarat, jószándék, egymásra odafigyelés, fegyelmezettség, összefogás és egymást erősítő szeretet kell.

 

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára ezt követően arról beszélt, hogy az eddig senki által nem tapasztalt élethelyzetben a legnagyobb teher a rendvédelemre, az egészségügyre és a szociális segítő szakmákban dolgozókra hárul. Munkájukat mindenki a korlátozások betartásával segítheti a legjobban. A csaknem 16 millió forint értékű adománnyal kapcsolatban elmondta, az nem csupán fizikailag, de lélekben is erőt adhat az egészségügyben dolgozóknak és a több mint 53 ezer idős embernek, aki ma bentlakásos intézményben lakik.  

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szociális munkatársat keres a Baptista Integrációs Központ!

Budapest - A Baptista Integrációs Központ budapesti telephelyeire, teljes munkaidőre munkatársat keres.

A köztársasági elnök megköszönte a Baptista Szeretetszolgálat munkáját is

Budapest - A magyar ember segít, ha baj van, s most egyszerre kell támogatnunk az orosz-ukrán háború elől menekülőket és az ott maradtakat - mondta Novák Katalin köztársasági elnök, aki a Karitatív Tanács szervezeteinek vezetőit, ukrajnai menekülteket, köztük gyermekeket fogadott szerdán a Sándor-palotában.

Ukrajnából érkezett gyerekek kirándulása, nagyszerű programja a fővárosban

Budapest- A Kulturális kirándulás a fővárosban című programsorozatunk március harmadik hétvégéjén újabb állomásához érkezett.

Lap tetejére