“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Átadták a velencei Zöldliget-iskola új épületrészét az országos tanévnyitón

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2022. szeptember 01., csütörtök 15:19

 

A baptista iskolák országos tanévnyitó ünnepségét a most kezdődő tanítási évben a velencei Zöldliget Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Baptista Általános Iskola és Gimnáziumban rendezték meg szeptember 1-én, csütörtökön.

 

Az eseménynek külön jelentőséget adott, hogy a 29 osztályban több mint 800 fős diáklétszámmal, éppen idén 30 éve működő intézmény egy új épületrészt is avatott.

Dr. Szilágyi Béla, az országban félszáz iskolát fenntartó és a velencei fejlesztést is finanszírozó Baptista Szeretetszolgálat elnöke köszöntőjében arra emlékeztetett, hogy a folyamatosan növekvő lélekszámmal rendelkező tóparti település az ország egyik legjobb iskoláját mondhatja magáénak. Örömét fejezte ki azért, hogy sok nehézséget leküzdve sikerült megvalósítaniuk azt, ami öt éve, a tervek megfogalmazásának idején még lehetetlennek látszott. Kijelentette, továbbra is Szentírás alapú, Istent képviselő, értékteremtő oktatást kívánnak biztosítani intézményeikben. „Hoztam néhány lufit, s ahogy ezeket most elengedjük, adjunk hálát azért a sok-sok jóért, ami körülvesz”, mondta Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke.

Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke beszédében arra figyelmeztetett, hogy abban a világban, amely körülöttünk felfordulni látszik, Isten segítségére van szükség és azt kívánta diáknak, szülőnek és pedagógusnak egyaránt, hogy ki-ki a maga helyén tapasztalja meg a Teremtő támogató szeretetét.

A sok dallal és verssel fűszerezve lebonyolított évnyitó befejező részében Czuppon István igazgató nyitotta meg az idei tanévet, amely várhatóan 183 tanítási napot és 31 ezer 842 tanórát jelent majd Velencén. Egy olyan új épületrészt vehettek birtokukba, amely valamivel több mint két év építkezés után nyolc tanteremmel, ebédlővel, melegítő konyhával, informatika teremmel, tanárival szolgálja a jövőben a diákok fejlődését.

Az eseményen mások mellett ott volt Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, Köteles Zoltán Nadap, valamint Gerhard Ákos, Velence polgármestere is.  

 

Fotók: Nagy Norbert 

 

 

 Tehetséggondozás az Addeturban 

 

A tehetség olyan erőforrás, olyan kincs, amelyre bátran támaszkodhatunk - jelentette ki a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családügyekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön a budapesti Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola tanévnyitóján, ahol minősített tehetséggondozó műhely elismerést is átadott. Beneda Attila jelezte: a tehetséggondozás területén 2009 és 2022 között már 19 ezer projekt nyert el több mint 33 milliárd forint értékűtámogatást, és idén minden eddiginél magasabb, 4,4 milliárd forintos forrást biztosít a kormány a tehetséges fiatalok felfedezésére, támogatására. A helyettes államtitkár köszöntőjében arról is beszélt: a diákok a tudásért járnak iskolába, de az ott szerzett tapasztalatok és a társakkal való kapcsolatok is meghatározzák későbbi életüket.
A minősített tehetséggondozó műhely címmel kitüntetett intézményt méltatva Beneda Attila felhívta a figyelmet arra: az addetur szó is azt jelenti, hogy adj hozzá. Kiemelte: az iskolában harminc éve folyó tehetséggondozó munka elismerése az elnyert cím. Kékesné Czinder Gabriella, az iskola igazgatója örömét fejezte ki, hogy a bíráló bizottság alkalmasnak találta az iskolát legalább öt évig a minősített tehetséggondozó műhely címre. Jelezte, hogy intézményükben a hátrányos helyzetű tanulók tehetséggondozása is megvalósulhat. Köszöntőjében kitért arra, hogy a nevelőtestület teljes, és nyáron az infrastruktúrát is fejlesztették.
Kékesné Czinder Gabriella az MTI kérdésére elmondta: intézményükbe 242 tanuló jár, akik az Addetur-modell szerinti integrált és inkluzív nevelésben részesülnek. A tanévnyitón Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, valamint Novák Péter színművész, énekes is köszöntötte a tanulókat jó tanácsokkal látva el őket a tanévre. (MTI)


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

November 24-én, pénteken elindult az idei, sorban a 20. Cipősdoboz Akció

Idén 20. alkalommal szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót, mely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált. Az ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatjuk el, olyanoknak, akiknél talán más nem is kerül a fa alá.

Fejlesztés Seregélyesen: épületszárnnyal bővült a Hétszínvirág baptista óvoda

Seregélyes - Új bölcsődei szárnnyal bővült a seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvoda épülete, melyben november elején kezdődhetett az oktató-nevelő munka.

A baptista gimnázium viszonyítási pont a tehetséggondozás területén

Budapest - A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára mondott köszöntőt az Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen.

Lap tetejére