X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Átadták a Hegymenet Klubot Hatvanban

Szerző: Süni Bejegyzés: 2014. január 21., kedd 11:48

Az ünnepségen beszédet mondott Szabó Zsolt országgyűlési képviselő, Hatvan város polgármestere, valamint Somogyi Mária intézményvezető. Köszöntőbeszéde után Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat lelkész elnöke megáldotta a Hegymenet Klub épületét, ellátottjait és munkatársait.

2012-ben az Észak-Magyarországi Operatív Program egyik pályázatának köszönhetően közel 100 millió forintos infrastruktúra-fejlesztést sikerült elnyernie. 2012. december 1 óta már két szociális szakfeladatot lát el az intézmény: a fogyatékos személyek (és nem csak az értelmi fogyatékkal élők) nappali ellátását.

2013 decemberében, szintén pályázati támogatásnak köszönhetően egy több száz négyzetméteren felújított, akadálymentesített, modern és minden szakmai igényt kielégítő új épületre kapott használatba vételi engedélyt.

A jövőbeli tervek között szerepel a szociális étkeztetés megszervezése, illetve három családi napközi létrehozása, melyből kettő az iskoláskorú gyermekes családoknak és egy családi napközi pedig az óvodáskorú gyermekek szüleinek nyújtana segítséget.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Negyedszázad szeretet: ünnepelt a Baptista Szeretetszolgálat

A Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat nagyszabású ünnepségen mondott köszönetet a huszonhat éve alapított segélyszervezetért, az idén elhunyt Szenczy Sándor alapító elnök életéért és áldásos tevékenységéért, valamint a Baptista500 év kezdetéért december 2-án, pénteken este a Budapest Arénában, amely két év kényszerű szünet után immár 11. alkalommal adott otthont a baptisták nagy központi rendezvényének.

Átadtuk a 2022-es esztendő díjait az arra legjobban érdemeseknek

A Baptista Szeretetszolgálat idei díjátadó ünnepségén vehették át elismeréseiket mindazok, akik az elmúlt időszakban kiemelkedő munkát végeztek a humanitárius és szociális munka, valamint az oktatás területén.

Szeretettel szolgálni: otthont avattunk Gyömörén

Új ingatlanba költözött Gyömörén a fogyatékos személyek nappali ellátását végző intézmény: az ünnepélyes avatás november 29-én, kedden délután történt meg.

Lap tetejére