“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Áron a mennybe költözött

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. április 06., csütörtök 19:44


Két évtizedes munka, közösen átélt küzdelmek és csodák, barátságok és nehézségek, harsogó nevetés és könnyek.


A Baptista Szeretetszolgálat ismét gyászol: egy újabb munkatársunk köszönt el a földi világtól. Németh Áron éppen húsz esztendeje, már a szeretetszolgálat ifjúkorában csatlakozott azokhoz, akik élethivatásként vállalták a rászorultak megsegítését, a nehézségekkel küzdők támogatását, a nélkülözők gyámolítását. És bizony ehhez esetenként valóságos csodákat kellett átélni. Áron munkáját nem övezte rivaldafény, vélhetően nem szorongatta egyetlen rászoruló sem a kezét, nem kértek tőle soha interjút. De egyike volt azon nélkülözhetetleneknek, akik nélkül a Baptista Szeretetszolgálat nem teljesíthette volna küldetését, nem válhatott volna azzá, ami: naponta több tízezer emberről gondoskodó, országos intézményhálózatot fenntartó professzionális segélyszervezetté, amely a világ legtávolabbi pontján is képes segíteni, ha szükség van munkatársaink szakértelmére egy-egy természeti katasztrófa, vagy háborús konfliktus esetén.

A legnagyobb nehézségek közepette sem veszítette el bizakodását és lelki erejét, vallotta, hogy a lehetetlen is lehetségessé válik, ha hiszünk. És valóban: néha az utolsó pillanatban érkezett meg a támogatás, amelynek felhasználásával újabb rászorult emberek csoportján tudtunk segíteni, újabb tragikus helyszínre utazhatott el a mentőcsapat. Amikor ez megtörtént, és erről munkatársainak üzenetet fogalmazott, a rá mindig jellemző, derűs módon általában így zárta sorait: „Ároni áldással!” A szinte tévedhetetlen, bámulatos memóriájú Németh Áron, a Baptista Szeretetszolgálat pénzügyi osztályának vezetője is tudta, hogy ha Jézus kezébe adjuk a megoldást, a legnehezebb anyagi természetű probléma is megoldható, hiszen azzal a krisztusi szeretetparancs végrehajtása válik lehetségessé. Híresen szarkasztikus humora soha nem hagyta cserben, igyekezett mindig az élet napos oldalán járni, mindig volt ideje egy-egy könnyed megjegyzésével segíteni fáradt, gondoktól elhomályosult tekintetű kollégáit. Ő, aki soha senkit sem hagyott cserben, ezúttal tehetetlennek bizonyult.

Pótolhatatlan barátunk és munkatársunk, Németh Áron 53 éves korában, tragikus hirtelenséggel a Mennyei Atyához költözött. Máris hiányzik.

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Tartós élelmiszert gyűjtünk a zenei rendezvény napján Debrecenben

Debrecen - Június 10-én hatalmas örömünnep lesz a debreceni Nagyerdei Stadionban, ahol az Ez az a nap! elnevezésű nagyszabású nemzetközi keresztény könnyűzenei koncertre kerül sor.

A velencei Zöldliget-iskola győzött a vitaverseny döntőjében

Budapest - A velencei Zöldliget-iskola csapata képviseli majd a magyar diákokat Brüsszelben, miután győzni tudtak egy nemzetközi vitaverseny-sorozat magyarországi döntőjén.

Vidám gyermeknapi rendezvény és cirkuszi előadás támogatóink jóvoltából

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat ebben az évben is megszervezte Vidám Gyermeknap elnevezésű hagyományos gyermeknapi rendezvényét, amelynek során csütörtökön a segélyszervezet mintegy 1300 gyermeket látott vendégül kísérőikkel a Fővárosi Nagycirkuszban.

Lap tetejére