“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Amikor minden elhallgat

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. március 19., csütörtök 20:35

 

Bakta – A Baptista Szeretetszolgálat a kialakult rendkívüli helyzetben is tovább végzi segítő munkáját, a jól megszokott mindennapi feladatok mellett kiemelt figyelmet fordítva a koronavírus okozta fertőzés leginkább veszélyeztetett csoportjára, az idősekre. Mellettük vagyunk az intézményeinkben és mellettük vagyunk otthonaikban, bezártságukban is.


 

 

Tavaly kezdtük meg munkánkat Szabolcsban, három kicsi településen. Helyi kollégáink lelkesen fogtak hozzá feladataikhoz, hogy részt vegyenek a települések fejlődésében. Kapcsolatot építettek ki a vezetőkkel és a rászorulókkal. Ennek a szoros kapcsolatnak, a kialakult bizalomnak köszönhetően ma ott tudnak lenni a szükségben azokkal, akiknél nagy a csend. Ezekben a falvakban nincs dugó. Az utóbbi napokban még a kutyák sem ugatják meg a gyerekeket, ahogy reggelente iskolába mennek. Nem jön át a szomszéd, most nem szabad.  Most csend van. Kint is, bent is. Őrjítő magány.

Aztán egyszer csak kopognak!

– Jó napot! A baptistáktól jöttünk! Van szüksége valamire? Élelem, takaró? Hidegek lesznek még az éjjelek…

– Hát hogyne lenne, aranyom! De jó, hogy itt vannak! Mondhatom?

És mondják…

Már nincs csend. Hallgatjuk a történeteket. Közben arra gondolok, ezért jöttem ide dolgozni, mert éreztem, hogy van ebben a furcsa csendben valami szerethető. Itt vagyunk, terepen vagyunk! Akkor is, amikor minden elhallgat.


Fellegi Kató    

 

 

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére