“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Amerikai kosarasok Vásárosnaményban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. augusztus 16., szerda 12:08

 

Vásárosnamény – A Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő iskola az elmúlt évek nyári szüneteiben több hitéleti angol nyelvi tábor helyszíne volt. Az idén kicsit másként alakult a program, mint az előző években. 

Májusban Szenczy Sándor azzal kereste meg az intézményt, mi lenne, ha ezen a nyáron kosárlabdatábor lenne Vásárosnaményban?  Igent mondtak úgy, hogy a tanítványaik nem tudtak kosarazni, a helyi sportcsarnok közel sem idézi az amerikai körülményeket, a testnevelés pedig nem tartozik a diákok kedvenc órái közé. Mindezek ellenére július 17-én reggel a Hoops for Hope (Texas állam Waco városának 7 önkéntese) 45 tanulóval elkezdte a „munkát”.

A tábor programja hétfőtől péntekig 8 és 11 óra között zajlott, délutánonként pedig a tiszaszalkai általános iskolában megismételték a délelőtti foglalkozást. Mark, a csapatvezető már az első pillanatokban megfogalmazta a hét két legfontosabb célkitűzését. „Két kérdésre keressük a választ”, mondta. „Hogyan lehetünk egyre jobb kosarasok? Hogyan válhatunk egyre jobb emberekké?” Ennek érdekében percre pontosan kidolgozott program szerint végezték a kosárlabda gyakorlatokat a tanulók. Hol mindannyian együtt, hol csoportosan egy-egy tréner irányításával. Másrészt lelkileg is erősödtek, hiszen minden nap az utolsó félórában a csapatvezető igyekezett példabeszédekkel megvilágítani, hogyan válhatnak boldog felnőttekké, ha keresik Isten közelségét, jelenlétét. Végül a napi program utolsó 10 percében a tanulók edzőikkel közvetlenül is megbeszélhették kérdéseiket, választ kaphattak problémáikra.  A hét legfelemelőbb pillanata az volt, amikor több tanítvány döntést hozott Isten mellett.

Pénteken ünnepélyes eredményhirdetéssel ért véget a tábor. A csapatok első három helyezettjét éremmel jutalmazták, valamint minden tanuló kapott egy kosárlabdát ajándékba. A grátisz ajándék az volt, hogy 6 tanuló rövidesen kiutazhat Amerikába a Baptista Szeretetszolgálat és a Hoops for Hope felajánlásának köszönhetően.

Azok a diákok, akik elfogadták a meghívást a táborba, életre szóló élménnyel gazdagodtak. Keresztény értékeket ismertek meg, lélekben megerősítést nyertek, nőtt állóképességük és nem utolsó sorban angol nyelvtudásukat is fejlesztették. Élvezték a mozgás örömét!

 


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

Lap tetejére