“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A velencei Zöldliget-iskola győzött a vitaverseny döntőjében

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. május 31., szerda 12:07

 

A velencei Zöldliget-iskola csapata képviseli majd a magyar diákokat Brüsszelben, miután győzni tudtak egy nemzetközi vitaverseny-sorozat magyarországi döntőjén.

Az Európai Unió néhány szervezete „You Lead” elnevezéssel olyan vitaversenyt kezdeményezett, amelynek az volt célja, hogy ösztönözze a fiatalok szerepvállalását és a demokratikus vitát, valamint összekapcsolja azt a környezetvédelemmel. A projektet öt európai országban – Olaszországban, Ausztriában, Görögországban, Szlovéniában és Magyarországon – valósították meg, mindenütt azonos időben. A magyarországi lebonyolító a Baptista Szeretetszolgálat volt. Az angolul vitázó győztes csapat tagjai lehetőséget kaptak arra, hogy a jövő év elején – a többi résztvevő ország első helyen végzett csapatával együtt – Brüsszelbe utazzanak, ahol uniós parlamenti képviselőkkel, ifjúsági ügyekkel foglalkozó tisztségviselőkkel találkoznak, valamint részt vesznek egy ifjúsági találkozón.

A vitához két, úgynevezett tételmondatot adtak meg a szervezők. A magyar nyelven vitázó csapatok mondata ez volt: „Az Európai Uniónak közös hadseregre van szüksége, hogy megvédje érdekeit.” Az angolul érvelő csapatoknak a migráció és a klímaváltozás közötti összefüggésekről kellett kifejteniük véleményüket.

Kedden az egyik felkészítő tanár, Borz Attila már délelőtt azt mondta, bízik a győzelemben. Igaza lett. Az idei döntőt a budapesti Kőrösi gimnáziumban rendezték meg, ahol az angol nyelven vitázók versenyét a velencei Zöldliget-iskola Green Team elnevezésű csapata nyerte, így ők – Dubis Richárd, Szederkényi Miklós, Ötvös Lili, Debreceni Lili, Szabó Benjámin és Naghi Kristóf – utazhatnak majd Brüsszelbe. Felkészítésük Dusty Cagle, Nagy Erzsébet és Borz Attila munkáját dicséri.

– A döntőbe kerülést házi fordulók és temérdek készülés, kutatás előzte meg – mondta Borz Attila. – A csapat izgatottan érkezett a vitára, ahol három másik ellenféllel mérkőztünk meg angolul. A vetélkedés órái jó hangulatban, magas színvonalon teltek, a „szembenálló felek” kulturáltan, egymásnak tiszteletet adva és figyelmet szentelve ütköztek meg. Nagy örömünkre és büszkeségünkre mindhárom vitában győztesen került ki a Zöldliget suli csapata és végül a pontszámok alapján a döntőt is sikerült megnyerni, lehetőséget kapva ezzel a brüsszeli programokban való részvételre.

A magyarul vitázók versenyében a kisújszállási baptista oktatási intézmény diákjai végeztek az első helyen. Minden résztvevőnek gratulálunk!  

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A DHL is segítette Sulipakk akciónkat!

Budapest - A vállalatnál úgy gondolták, hogy ebben az évben is csatlakoznak a Baptista Szeretetszolgálat Sulipakk akciójához. Előbb szeptember 14-én, majd 19-én fogtak össze azért, hogy a nélkülöző magyar kisgyerekek értékes tanszerhez juthassanak.

Meglátogatta menekültszállónkat az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális koordinátora

Budapest - Minap meglátogatta a nálunk elszállásolt menekülteket Scott Lang, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának regionális menekültügyi koordinátora, aki megtekintette a szállót, beszélgetett munkatársainkkal és az ott élőkkel.

Tanévnyitó ünnepség a megújult fővárosi baptista középiskolában

Budapest - A megújult „Budapest” Baptista Gimnázium, Technikum és Sportiskola szeptember 1-én, pénteken rendezte meg tanévnyitó ünnepségét.

Lap tetejére