“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A migráció kezelésének egészségügyi vonatkozásai

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. március 08., kedd 11:56

 

 

 

Szilárd István professzor, a Pécsi Tudományegyetem migrációs-egészségügyi programjainak vezetője kérte fel mások mellett a Baptista Szeretetszolgálat munkatársait arra, hogy osszák meg tapasztalataikat és véleményüket más szakemberekkel. A kutatócsoport 2008 óta a Pécsi Tudományegyetem önálló, országosan egyedüli egységeként vesz részt a migrációhoz köthető egészségügyi kérdések hazai és nemzetközi szintű kutatásában, az érintett szakemberek képzésében, valamint szakmapolitikai tanácsadásban. Eredményeik elismeréseként tanszékük 2016-ban a WHO Collaborating Centre cím birtokosaként folytatja munkáját. A kutatócsoport egy uniós projekthez kapcsolódva vizsgálódik, a migránsok ellátásában közvetlenül részt vevő egészségügyi, humanitárius  és szociális területen dolgozó szakemberek véleményét, tapasztalatait gyűjtik össze. A munka eredményei alapul szolgálhatnak egy hazai és uniós szintű, „migráns-érzékeny” egészségügyi ellátórendszer kialakításához.

A megbeszélésen a Baptista Szeretetszolgálat részéről Gál Dávid nemzetközi igazgató, Horváth Sándor és Kovács Gábor munkatársak vettek részt: a tanácskozáson a társszervezetek képviselővel megegyeztek abban, hogy a jövőben közös programokban működnek együtt. Az eseményen elhangzott, hogy a „szakma” nagy örömmel fogadta a Baptista Szeretetszolgálat eddigi, szakszerű munkáját. A segélyszervezet a válság idején irányítói és logisztikai feladatokat is felvállalva egészségügyi ellátást végzett a főváros Nyugati Tranzit Zónájában, majd hazánk déli határain is.  

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Budafokon mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest - A Szeretetszolgálat Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat április 14-én sorra került állomásaként a budafoki gyülekezet szeretetteljes közösségében mutatkozott be a Baptista Szeretetszolgálat.

Közeledik a Szeretetszolgálat Vasárnapja!

Budapest - Április 14-én, vasárnap az egyik nagy baptista gyülekezetben egy istentisztelet keretében röviden bemutatjuk/felvillantjuk a Baptista Szeretetszolgálat munkáját, a küldetésünket és hívjuk a gyülekezetet a közös szolgálatra, önkéntességre, támogatásra.

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Lap tetejére