“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A kormány ismét együttműködésre kérte fel a karitatív szervezetek sorában a Baptista Szeretetszolgálatot

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. július 11., szombat 08:56

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága közleményében azt írta: a szervezetek már eddig is jelen voltak a népvándorlás okozta hazai, gócpontoknak nevezhető településeken, de ugyanúgy, mint korábban a dunai árvíz vagy az ukrajnai segélyszállítmány esetében, most is szükség van az összehangolt és szervezett közös munkára. Soltész Miklós, a Karitatív Tanács elnöke jövő héten a feladattal érintett szervekkel, így a Belügyminisztériummal, a Magyar Rendőrséggel, a MÁV-val, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal is egyeztetést kezd.

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke ezzel kapcsolatban újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: menekült gyerekek fogadására alkalmas újabb intézmény létrehozásán dolgozik a szervezet, ennyiben bővül a menekültekkel kapcsolatos korábbi tevékenysége, amely alapvetően humanitárius segítségnyújtás. A Baptista Szeretetszolgálat más segélyszervezetekkel együtt a röszkei menekülttáborban tartózkodókon, regisztráció alatt lévőkön is igyekszik segíteni: élelmiszert, ivóvizet, gyógyszert, higiéniai felszerelést juttatnak el a menekülteknek, elsősorban gyerekeknek, családoknak.  Szenczy Sándor emlékeztetett rá, hogy sajnos vannak olyanok, akik visszaélnek a Baptista Szeretetszolgálat nevével, állomásokon a menekültekre hivatkozva pénzt és adományt gyűjtenek. A szélhámosok igyekeznek kihasználni az érkezők nehéz helyzetét. A Baptista Szeretetszolgálat elnöke leszögezte, a szervezet munkáit hivatalosan, jól azonosíthatóan, átlátható és nyilvános módon végzi, ezért kéri, ha valaki bármilyen visszaélést  tapasztal, jelezze azt a szervezet telefonszámán vagy elektronikus levelezési címén: ezek mindegyike a honlapon megtalálható.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat Istentől megáldott feltámadási ünnepet kíván!

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Lap tetejére