“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Oktatási konferencia a digitális oktatásról és egyéb fontos témákról

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2020. augusztus 27., csütörtök 17:26

 

Pákozd – Aktuális feladatok megtárgyalásának céljával rendezte meg a Baptista Szeretetszolgálat kilencedik, a 2020-2021-es tanév országos oktatási konferenciáját a segélyszervezet pákozdi logisztikai központjában. 

A Magyarországi Baptista Egyház nevében Durkó István missziói igazgató, a Baptista Szeretetszolgálat részéről pedig Dr. Szilágyi Béla elnök köszöntötte az esemény résztvevőit. Dr. Gyurkó Szilvia gyermekjogi aktivista, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány képviseletében az online bántalmazásokról és az internetes visszaélésekről beszélt. Dr. Főző Attila László digitális pedagógiai szakértő, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. képviseletében a digitális távtanítás pedagógiai-módszertani kérdéseit boncolgatta, majd Dr. Asztalán Csaba, a Dr. Suba Ferenc Ügyvédi Iroda vezető adatvédelmi szakértője a digitális oktatás adatvédelméről szólt.

A bibliaismeret oktatásának helyzetéről Paróczi Zsolt, a baptista egyház oktatási szaktitkára tartott előadást, őt Hajnal Zoltán, a Cserepka Iskola hitélei igazgatóhelyettese követte a mikrofonnál. A Vodafon részéről is a tantermen kívüli, illetve digitális oktatásról tartottak beszámolót.

A délutáni szekciókban a szakképzés, az óvodai környezeti nevelés, a kompetenciák, a digitális oktatás területén az egyenlőtlenség csökkentése voltak a témák. Az előadók: Dr. Hafiek Andrea, a Szakképzési Szabályozási és Intézményirányítási Főosztály főosztályvezetője, Dr. Magyar Zita, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal elnöke, Labanc Györgyi, a TÉA alapítvány kuratóriumi elnöke, közoktatási szakértő, Kapcsáné Németi Júlia gyógypedagógus, pedagógiai szakértő, Rudi Andrea és Gaál-Kántor György a Kőrösi Csoma Sándor gimnáziumból.

Gál Dávid, a segélyszervezet ügyvezető igazgatója két nemzetközi projektre hívta fel a tanácskozás résztvevőinek figyelmét, utána Dr. Szabó Csaba, a Baptista Szeretetszolgálat oktatási főigazgatója összegzett, majd a konferenciát Szabó Balázs gospel énekes, Dr. Steiner József missziói igazgató és Prof. Dr. Almási Tibor akadémiai rektor istentisztelete zárta. 

     


KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pont ott segítünk, ahol kell. Tedd jobbá a világot adód 1 %-ával!

Adószám: 18485529-1-42 Technikai szám: 0286

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Lap tetejére