“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A baptista gimnázium viszonyítási pont a tehetséggondozás területén

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. október 20., péntek 19:36

 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára mondott köszöntőt az Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen, Budapesten pénteken. Hornung Ágnes köszönetet mondott a nehéz helyzetű diákok támogatásáért. Kiemelte: az iskola egyike a Nemzeti Tehetség Programban Minősített Tehetséggondozó Műhely címmel elismert intézményeknek. Ezt a címet azok az intézmények kaphatják meg, amelyek elkötelezettek a magas szakmai minőség mellett és támogatják a tehetséges fiatalokat – fűzte hozzá. Országszerte 43, a fővárosban hat ilyen műhely van. A Nemzeti Tehetség Programban 300-350 ezer fiatalt támogatnak – közölte Hornung Ágnes. Úgy fogalmazott: mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, támogatni kell a tehetséget, ez nélkülözhetetlen az ország versenyképességéhez, fejlődéséhez. A budapesti baptista gimnázium viszonyítási pont a tehetséggondozás területén: támaszt és tanulási lehetőséget nyújt, második otthona olyan diákoknak, akikről mások már lemondtak – hangsúlyozta az államtitkár, megjegyezve: a baptista gimnáziumban tehetséggondozás folyik akadályok nélkül. Az eseményen beszédet mondott Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke és Kékesné Czinder Gabriella igazgató is. (Forrás: MTI)

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

November 24-én, pénteken elindult az idei, sorban a 20. Cipősdoboz Akció

Idén 20. alkalommal szervezi meg a Baptista Szeretetszolgálat a Cipősdoboz Akciót, mely mára Magyarország legnagyobb karácsonyi segélyakciójává vált. Az ajándékokat rászoruló gyermekeknek juttatjuk el, olyanoknak, akiknél talán más nem is kerül a fa alá.

Fejlesztés Seregélyesen: épületszárnnyal bővült a Hétszínvirág baptista óvoda

Seregélyes - Új bölcsődei szárnnyal bővült a seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvoda épülete, melyben november elején kezdődhetett az oktató-nevelő munka.

A DHL is segítette Sulipakk akciónkat!

Budapest - A vállalatnál úgy gondolták, hogy ebben az évben is csatlakoznak a Baptista Szeretetszolgálat Sulipakk akciójához. Előbb szeptember 14-én, majd 19-én fogtak össze azért, hogy a nélkülöző magyar kisgyerekek értékes tanszerhez juthassanak.

Lap tetejére