“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A baptista gimnázium viszonyítási pont a tehetséggondozás területén

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. október 20., péntek 19:36

 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára mondott köszöntőt az Addetur Baptista Gimnázium, Technikum és Szakiskola fennállásának 30. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen, Budapesten pénteken. Hornung Ágnes köszönetet mondott a nehéz helyzetű diákok támogatásáért. Kiemelte: az iskola egyike a Nemzeti Tehetség Programban Minősített Tehetséggondozó Műhely címmel elismert intézményeknek. Ezt a címet azok az intézmények kaphatják meg, amelyek elkötelezettek a magas szakmai minőség mellett és támogatják a tehetséges fiatalokat – fűzte hozzá. Országszerte 43, a fővárosban hat ilyen műhely van. A Nemzeti Tehetség Programban 300-350 ezer fiatalt támogatnak – közölte Hornung Ágnes. Úgy fogalmazott: mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, támogatni kell a tehetséget, ez nélkülözhetetlen az ország versenyképességéhez, fejlődéséhez. A budapesti baptista gimnázium viszonyítási pont a tehetséggondozás területén: támaszt és tanulási lehetőséget nyújt, második otthona olyan diákoknak, akikről mások már lemondtak – hangsúlyozta az államtitkár, megjegyezve: a baptista gimnáziumban tehetséggondozás folyik akadályok nélkül. Az eseményen beszédet mondott Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke és Kékesné Czinder Gabriella igazgató is. (Forrás: MTI)

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

A Baptista Szeretetszolgálat díjakkal ismerte el kiváló munkát végzett kollégáit

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje áldozatos munkájukat. Eddig több mint négyszáz munkatárs kapott díjat. A 2024. év elismeréseit április 19-én a Wesselényi utcai imaházban adták át az arra érdemeseknek.

Lap tetejére