“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A 20. jubileumi akció során 47 ezer 240 cipősdoboz ajándékot gyűjtöttünk

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. december 22., péntek 11:00

 

Ebben az évben már 20. alkalommal szervezte meg a Baptista Szeretetszolgálat az országban általa meghonosított, és azóta oly sok szervezet által követett Cipősdoboz Akciót, amelynek során az ajándékokat mindig rászoruló gyermekeknek juttatja el a szervezet, olyanoknak, akiknek talán más nem is került volna a karácsonyfa alá. A fő gyűjtőpont Budapest belvárosában, a Városháza téren várta az adományozókat, de az ország 419 más helyszínén is le lehetett adni a dobozokat. A gyűjtési időszak december 18-án zárult le.  

Az adventi napokban a segélyszervezetnek összesen 47 ezer 240 darab cipősdoboz ajándékot sikerült összegyűjtenie és eljuttatnia a rászoruló gyerekekhez. Ebben az esztendőben ismét volt mód online ajándékozásra, amely már évek óta népszerű lehetőség, folytatódott a (L)átható Szeretet program, amely a látássérült gyerekeket célozta meg. A baptisták által összegyűjtött cipősdobozok elsősorban magyarországi gyermekotthonokba, óvodákba, iskolákba jutottak el, de indult szállítmány a határon túli magyarlakta vidékek felé, így Kárpátaljára is.

A cipősdoboz ajándékok mellett – a baptista szociális intézményhálózat mindennapi ellátó tevékenységén túl – december hónapban mintegy 34 millió forint értékben 4200 darab tartós élelmiszert tartalmazó csomagot adtunk át az ország különböző pontjain, valamint 450 rászoruló részére osztottunk meleg ételt a fővárosban.

Huszadik éve igyekszünk erőnkön felül választ adni a kihívásokra. Ismét hálával és köszönettel tartozunk mindenki felé, aki segített szebbé tenni a nélkülöző gyermekek karácsonyát. Köszönjük a segítségét cipősdoboz nagyköveteinknek és támogatóinknak. Szolgálatunk minden munkatársa és önkéntese nevében Istentől megáldott, békés, boldog karácsonyt kívánunk!  

 

A Magyar Olimpiai Bizottság idén dobozoló lett! Számos sportoló, olimpiai bajnok ragadott cipősdobozt, csomagolópapírt és töltötte meg olyasmivel, ami boldogsággal tölt egy gyermeket. Az összegyűjtött ajándékokat Fábián László, a MOB főtitkára adta át a szeretetszolgálat pr vezetőjének, Berczelly Rékának. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Köszönjük, hogy valóban több lehetett, mint egy ételosztás!

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat Utcafront szolgálata Kőbánya önkormányzatának támogatásával „Több mint ételosztás” elnevezéssel egy komplex szolgáltatást nyújtó rendezvényre várta 2024. február 10-én, szombaton elsősorban a 10. kerületi közterületen és az intézményekben élő, hajléktalan embereket.

Mentőcsapatunk tagjait köszöntötték a törökországi földrengés évfordulóján

Budapest - A Yunus Emre Török Kulturális Intézetben látták vendégül azokat a magyar kutató-mentő csapatokat és családtagjaikat, akik az egy évvel ezelőtt bekövetkezett földrengések után harmincöt túlélőt emeltek ki a romok alól.

Támogatott lakhatás pszichiátriai betegeknek Esztergomban

Esztergom - A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ és a Tábita Alapszolgáltatási Központ csütörtökön délelőtt ünnepélyes külsőségek mellett zárta a „Támogatott lakhatás kialakítása és alapszolgáltatások fejlesztése Esztergomban” című projektet. Az esemény keretein belül adták át a Petőfi Sándor utcában lévő, pszichiátriai betegek számára újonnan kialakított támogatott lakhatás épületét is.

Lap tetejére