“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A 20. jubileumi akció során 47 ezer 240 cipősdoboz ajándékot gyűjtöttünk

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. december 22., péntek 11:00

 

Ebben az évben már 20. alkalommal szervezte meg a Baptista Szeretetszolgálat az országban általa meghonosított, és azóta oly sok szervezet által követett Cipősdoboz Akciót, amelynek során az ajándékokat mindig rászoruló gyermekeknek juttatja el a szervezet, olyanoknak, akiknek talán más nem is került volna a karácsonyfa alá. A fő gyűjtőpont Budapest belvárosában, a Városháza téren várta az adományozókat, de az ország 419 más helyszínén is le lehetett adni a dobozokat. A gyűjtési időszak december 18-án zárult le.  

Az adventi napokban a segélyszervezetnek összesen 47 ezer 240 darab cipősdoboz ajándékot sikerült összegyűjtenie és eljuttatnia a rászoruló gyerekekhez. Ebben az esztendőben ismét volt mód online ajándékozásra, amely már évek óta népszerű lehetőség, folytatódott a (L)átható Szeretet program, amely a látássérült gyerekeket célozta meg. A baptisták által összegyűjtött cipősdobozok elsősorban magyarországi gyermekotthonokba, óvodákba, iskolákba jutottak el, de indult szállítmány a határon túli magyarlakta vidékek felé, így Kárpátaljára is.

A cipősdoboz ajándékok mellett – a baptista szociális intézményhálózat mindennapi ellátó tevékenységén túl – december hónapban mintegy 34 millió forint értékben 4200 darab tartós élelmiszert tartalmazó csomagot adtunk át az ország különböző pontjain, valamint 450 rászoruló részére osztottunk meleg ételt a fővárosban.

Huszadik éve igyekszünk erőnkön felül választ adni a kihívásokra. Ismét hálával és köszönettel tartozunk mindenki felé, aki segített szebbé tenni a nélkülöző gyermekek karácsonyát. Köszönjük a segítségét cipősdoboz nagyköveteinknek és támogatóinknak. Szolgálatunk minden munkatársa és önkéntese nevében Istentől megáldott, békés, boldog karácsonyt kívánunk!  

 

A Magyar Olimpiai Bizottság idén dobozoló lett! Számos sportoló, olimpiai bajnok ragadott cipősdobozt, csomagolópapírt és töltötte meg olyasmivel, ami boldogsággal tölt egy gyermeket. Az összegyűjtött ajándékokat Fábián László, a MOB főtitkára adta át a szeretetszolgálat pr vezetőjének, Berczelly Rékának. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Autós felvonulás: mintegy kétszáz gyermek a főváros legszebb útjain

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat szerdán ismét, immár tizennegyedik alkalommal rendezte meg hagyományos autós jótékonysági akcióját.

Új gyermekhospice ház épül, az alapkövét helyeztük el

Törökbálint - A 28 éve alapított Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában működő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat. Ma egy új épület alapkövét helyeztük el, amely egyedülálló fejlesztés Magyarországon.

„Én vagyok az élet kenyere…”: konferencia az önkéntességről

Budapest - A Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ konferenciára várta vendégeit csütörtökön Budapesten, a Benczúr utcai Baptista Házba – a téma az önkéntesség volt.

Lap tetejére