“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Ukrán-magyar együttműködés a non-profit szektorban - fórumbeszélgetés

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2018. július 18., szerda 16:59

 

Budapest – Egy-egy kézműves kávé mellett rendeznek nyilvános fórumbeszélgetést július 26-án, csütörtökön 15 órától a Madal Cafe – Specialty Coffee Bar különtermében (Budapest, Alkotmány utca 4.) az ukrán-magyar non-profit szervezetek együttműködéséről.

Az esemény vendége lesz a budapesti tanulmányúton tartózkodó Narchinskaya Tatiana PhD hallgató, az Ukrán Civil Fórum képviselője is. A Visegrádi Alap által finanszírozott projektet a Baptista Szeretetszolgálat mellett az ADRA Szlovákia, az ADRA Csehország, a lengyel Medical Mission és az ADRA Ukrajna valósítja meg.

A nemzetközi projekt célja, hogy a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus és a változó politikai helyzettel összefüggésben erősítse a humanitárius tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek alapvető készségeit. A program legfőbb feladata, hogy növelje a helyi NGO-k kapacitását, segítse a civil szervezetek fejlődését. A megvalósítás során feldolgozták a V4-ek tapasztalatait és ezzel erősítették az együttműködést a V4-ek nem kormányzati szervezetei és ukrajnai NGO-k között.

A projekt több elemből állt, s ezek részét képezte egy tréning, amelynek témája volt több más mellett például az adománygyűjtés, az önkéntesség, a szociális munka és a krízis-beavatkozás. Sor került tanulmányútra, tanácsadói mentorprogramra és egy kijevi konferenciára is.

A projekt legfontosabb támogatója a Visegrádi Alap és a Holland Külügyminisztérium:  www.visegradfund.org   www.minbuza.nl 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szenczy Katalinra emlékezünk

Kati életét Isten és az emberek iránt való szeretete, hűséges, imádkozó szíve, szelíd, kedves személye és szolgálatkészsége határozta meg. Szenczy Sándor nem mindennapi küldetéséhez Kati nemcsak a biztos családi hátteret, az otthon meleg légkörét biztosította, de a kezdetektől maga is aktívan részt vett úgy a gyülekezeti, mint a szeretetszolgálati munkában is. Adjunk hálát Kati életéért és búcsúzzunk el Tőle együtt!

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Lap tetejére