“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Toszeczky Renáta előadása az emberkereskedelemről

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. december 04., péntek 18:43

 

Az emberkereskedelem a szervezett bűnözés súlyos formája, az emberi jogok egyik legsúlyosabb megsértése, ezért nagyon fontos az emberkereskedelem elleni küzdelem és az áldozatok felismerése, segítése. A konferenciára meghívást kaptak a gyermekvédelmi, bűnmegelőzési jelzőrendszer tagjai: a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság illetékességi területén lévő települések polgármesterei, jegyzői, a gyermekjóléti szolgálatok munkatársai, a tanyagondnokok, a mezei őrszolgálatok tagjai, a járási gyámhivatal munkatársai, pedagógusok, nevelőszülői tanácsadók, a fogyatékosok nappali ellátásában közreműködő szakemberek, polgárőrök.

A konferencia első részében Figyelemfelhívás az emberkereskedelem veszélyeire címmel Fogl Ferenc rendőr törzszászlós, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, Határrendészeti Szolgálat, Elemző Értékelő Alosztály referense tartott előadást. A Határrendészeti Szolgálat által összeállított profilgyűjtemény alapján engedett betekintést az emberkereskedelem, embercsempészet elkövetési módszereire és a megelőzés lehetőségeiről is beszélt. A rendezvény második felében Beszéljünk az emberkereskedelemről! címmel Toszeczky Renáta, a Baptista Szeretetszolgálat emberkereskedelem elleni programjának koordinátora ismertette az áldozattá válás lehetőségeit, a megelőzés módszereit, az áldozatok rehabilitációját, a segélyszervezet által működtetett programok segítségnyújtási formáit. Toszeczky Renáta néhány nappal ezelőtt, 2015 novemberében kapta meg a Richter „Aranyanyu” díját.

A konferencián elhangzott hasznos információk a rendészeti, a segítő, a szociális ágazatban, az oktatás területén dolgozó szakemberek mindennapi munkájához adtak segítséget.          

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére