“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Segítségnyújtás és kereszténység, keresztényüldözés

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. március 20., vasárnap 16:47

 

Március 19-én, szombaton a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi és kommunikációs munkatársa, Mórocz Bora tartott előadást a szervezet karitatív tevékenységeiről, valamint a kereszténység mai helyzetéről a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon tanulóinak az idei húsvéti csendesnap alkalmából. A délelőtt folyamán nem csak a segélyszervezet belföldi és külföldi munkáiról hallhattak a diákok, hanem a kereszténység jelenkori helyzetébe is betekintést kaptak, valamint a 21. századi keresztényüldözés aktualitásait ismerhették meg. Az elhangzottak után Sipos Tamás református lelkész arra bátorította a fiatalokat, hogy fontolják meg, miként tudnának a jövőben ők is bekapcsolódni az olyan szervezetek segítő tevékenységeibe, mint amilyen a Baptista Szeretetszolgálat.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szenczy Katalinra emlékezünk

Kati életét Isten és az emberek iránt való szeretete, hűséges, imádkozó szíve, szelíd, kedves személye és szolgálatkészsége határozta meg. Szenczy Sándor nem mindennapi küldetéséhez Kati nemcsak a biztos családi hátteret, az otthon meleg légkörét biztosította, de a kezdetektől maga is aktívan részt vett úgy a gyülekezeti, mint a szeretetszolgálati munkában is. Adjunk hálát Kati életéért és búcsúzzunk el Tőle együtt!

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Lap tetejére