“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Örökbefogadás: egy méltó élet ajándéka

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. november 09., szerda 16:23

 

Az örökbefogadás lehetősége ma Magyarországon még mindig nem eléggé ismert és elfogadott sem a társadalom, sem a válságterhes anyák részéről, pedig az, ha megadjuk az esélyt egy méltó élethez, nem csupán a befogadó család, de az örökbeadó anya jövőjét is kiteljesítheti. Ezért fontos, hogy beszéljünk erről, ha máskor nem, legalább a világnap apropóján. A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban kapta meg működési engedélyét az illetékes minisztériumtól a nyílt örökbefogadás közvetítéséhez, miután szakemberei megszerezték az ehhez szükséges képesítést. Hazánkban hét civil szervezet törődik azzal, hogy családban nőhessenek fel azok a gyermekek, akiket a szülő bizonyos okok miatt nem tud, vagy nem akar felnevelni.

Évekig Szenczy Katalin irányította a segélyszervezet ilyen irányú munkáját. Ő egy alkalommal így írt erről: „Az évek hosszú sodrásában, mint folyóból kiálló szikla, úgy vált határozottsággá bennem a gyermekekért való tenni akarás vágya. A Baptista Szeretetszolgálat misszióinak távoli helyszínein, a nyugat-szaharai sivatagtól a koszovói hegyeken át a vietnámi falvakig mindig a gyermekek hálás és szeretettel teli tekintetét kerestem, és így történt ez Magyarországon is. Mert tudom, hogy ezért érdemes élni, ezért érdemes vállalni a terheket és a lemondást, mindent, amit akadályként gördíthet elénk a sors. Nincs, nem lehet ennél szebb ajándék. Sokan vannak közöttünk olyanok, akik mindenüket feláldoznák azért, hogy egy szerető gyermeket magukhoz szoríthassanak. Sok kérdés, esetenként kétségbeesés, harag boríthatja homályba a lelket akkor, ha ez a vágy nem teljesülhet, ha ennek még az esélye sem látszik. Bízom benne, hinnem kell abban, hogy egyszer mindenki megkaphatja ezt az ajándékot.”

A Baptista Szeretetszolgálat azt kéri, az érdeklődők kérdéseiket az orokbefogadas@baptistasegely.hu email címre írják meg.

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére