“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Múzeumok a fenntartható fejlesztésért

Szerző: Süni Bejegyzés: 2014. április 17., csütörtök 15:58
Cimkék: BelföldMuseo Mundial

A sajtótájékoztatón felszólaltak Dr. Márkus Imre parkvezető, Gál Dávid, a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi igazgatója, valamint Dr. Ludvig László, a Siemens Magyarország Infrastruktúra és Városok Szektor Üzletfejlesztési igazgatója.

Dr. Márkus Imre szerint „különböző partnerek együttműködve nagyobb projektet képesek megvalósítani”, míg Gál Dávid hangsúlyozta beszédében, hogy „a fenntartható fejlődés, nem csak egy papíron szereplő szónak kell lennie, hanem az emberek mindennapjaiban is meg kell jelennie”. Végül Dr. Ludvig László bemutatta a Vectron mozdonyt, amely kis energiafogyasztású, alacsony zajkibocsátású és élettartama végén 98%-ban újrahasznosítható.

14 évvel ezelőtt 189 ENSZ-tagállam – beleértve hazánkat is – elkötelezte magát a millenniumi fejlesztési célok elérése mellett, melynek 7. pontja a környezeti fenntarthatóságról szól. A múzeum a kiállítással ezeknek a céloknak elterjesztéséhez és megvalósításához járul hozzá a Szeretetszolgálattal együttműködve.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Lap tetejére