“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Megnyílt a második pécsi Baptista Pont

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2014. augusztus 29., péntek 22:37
Cimkék: BelföldBaptistaPontadományadományozás

Tíz hónappal ezelőtt indult a Katalin utcában működő adománypont, melynek szükségességét és létjogosultságát legjobban az újabb Baptista Pont elindulása bizonyítja. A 320 négyzetméteres most megnyíló épületben a Szeretetszolgálat segélyirodája mellett raktározásra alkalmas helyiségek is rendelkezésre állnak Magyarország legnagyobb lakótelepén, a 60.000 embernek otthont adó kertvárosi lakótelepen. Csizi Péter alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta a novemberben megnyílt első Bapista Pont eddigi munkáját, és kertvárosiként kifejezte örömét, hogy az itt élőkhöz is közel kerül a segítség. „Baptista Pont – Pont, ami kell” – olvasható az adománypont kirakatán. Az itt dolgozók, és az ide betérők is sokszor megtapasztalják, hogy valóban az jön adományként, amire éppen a legnagyobb szükségük van.

 

Miként adakozhatunk?

Az Uitz Béla utca 3 . szám alatt megnyílt Baptista Pontnál több módon is lehet segíteni a rászorulókon. Be lehet vinni a már nem használt, de jó minőségű tárgyakat (például ruhát, vagy játékot), amit továbbadnak a szükségben lévőknek. Ugyanígy be lehet térni a boltba, ahonnan adományokért cserébe elvihető mindaz, ami számunkra hasznos, szükséges lehet (pl. tartós élelmiszerek). Az adományokat a Szeretetszolgálat a rászorulók megsegítésére fordítja.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szenczy Katalinra emlékezünk

Kati életét Isten és az emberek iránt való szeretete, hűséges, imádkozó szíve, szelíd, kedves személye és szolgálatkészsége határozta meg. Szenczy Sándor nem mindennapi küldetéséhez Kati nemcsak a biztos családi hátteret, az otthon meleg légkörét biztosította, de a kezdetektől maga is aktívan részt vett úgy a gyülekezeti, mint a szeretetszolgálati munkában is. Adjunk hálát Kati életéért és búcsúzzunk el Tőle együtt!

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Lap tetejére