X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Megnyílt a második pécsi Baptista Pont

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2014. augusztus 29., péntek 22:37
Cimkék: BelföldBaptistaPontadományadományozás

Tíz hónappal ezelőtt indult a Katalin utcában működő adománypont, melynek szükségességét és létjogosultságát legjobban az újabb Baptista Pont elindulása bizonyítja. A 320 négyzetméteres most megnyíló épületben a Szeretetszolgálat segélyirodája mellett raktározásra alkalmas helyiségek is rendelkezésre állnak Magyarország legnagyobb lakótelepén, a 60.000 embernek otthont adó kertvárosi lakótelepen. Csizi Péter alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta a novemberben megnyílt első Bapista Pont eddigi munkáját, és kertvárosiként kifejezte örömét, hogy az itt élőkhöz is közel kerül a segítség. „Baptista Pont – Pont, ami kell” – olvasható az adománypont kirakatán. Az itt dolgozók, és az ide betérők is sokszor megtapasztalják, hogy valóban az jön adományként, amire éppen a legnagyobb szükségük van.

 

Miként adakozhatunk?

Az Uitz Béla utca 3 . szám alatt megnyílt Baptista Pontnál több módon is lehet segíteni a rászorulókon. Be lehet vinni a már nem használt, de jó minőségű tárgyakat (például ruhát, vagy játékot), amit továbbadnak a szükségben lévőknek. Ugyanígy be lehet térni a boltba, ahonnan adományokért cserébe elvihető mindaz, ami számunkra hasznos, szükséges lehet (pl. tartós élelmiszerek). Az adományokat a Szeretetszolgálat a rászorulók megsegítésére fordítja.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Gyökerekkel és szárnyakkal

Révész Szilvia, a Baptista Szeretetszolgálat szóvivője, segélyezési programigazgatója, a Baptista Női Misszió vezetője a segélyszervezet tevékenységének koordinálása során végzett kiemelkedő tevékenysége, különösen az ukrajnai menekültek megsegítését szolgáló munkája elismeréseként a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést vehette át az állami ünnepen.

„LÉPJ KI A CSÓNAKBÓL!”: emlékezés Szenczy Sándorra

Az ELTE Lágymányosi Campusán emlékeztek Szenczy Sándorra, a Baptista Szeretetszolgálat alapítójára június 8-án, szerdán. Az eseményen politikusok, közéleti szereplők, egyházi vezetők és segélyszervezetek irányítói is részt vettek.

Keresztény szerzők és kiadók az ukrajnai háború menekültjeiért

Siófok – Egy rangos szakmai konferencia résztvevői juttattak el adományt a Baptista Szeretetszolgálathoz a háború menekültjeinek megsegítéséért.

Lap tetejére