“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Házavató Nagymaroson

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2014. november 05., szerda 20:42

Házavató Nagymaroson

Civil összfogással új otthonba költözhetett három árvízkárosult család

Civil összefogással újjáépített, a dunai árvízben lakhatatlanná vált többlakásos családi házat adtak át ma délelőtt Nagymaroson. A Baptista Szeretetszolgálat, a Habitat for Humanity Magyarország és a helyi civilek összefogásával három nagymarosi család költözik most új otthonba. Az építkezés alapját az a 8 millió forint jelentette, melyet a magyar adományozók az Összefogás Vonalán küldtek a károsultaknak, a hiányzó összeget az Aktion Deutschland Hilft-en keresztül német támogatók adományozták.  

 Ferenc, a legfiatalabb lakó az átadón elmondta: "Nem is reméltem, hogy ma Magyarországon ilyen megtörténhet, hogy segítséget kapunk, és ennyi ember segít nekünk. Mindenkinek hálásan köszönjük.”

A lakások kivitelezésében is példaértékű összefogással három helyi vállalkozó dolgozott. A kitelepített családoknak az építkezés idejére a helyi Motorcsónak Egyesület, a Nagymarosi Önkormányzat és a Baptista Szeretetszolgálat biztosított átmeneti szállást. 

A nagymarosi ház, mely a dunai árvízben lakhatatlanná vált lakások helyén épült

 

Steiner József, missziós lelkész-igazgató imádkozikA lakások tulajdonosai és az építésban összefogott szervezetek képviselői

Az egyik lakó maga is részt vett az építésben - a nappali falába beépítette az előző ház tégláit és két kúpcserepét

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Radnóti Színház emberkereskedelem elleni programunkat támogatta

Budapest - A Radnóti Miklós Színház alkotói közössége egy fesztivál Közönségdíjának összegét ajánlotta fel a Baptista Szeretetszolgálat javára.

Mérlegképes könyvelői állást hirdet a Baptista Szeretetszolgálat

Szervezetünk pákozdi vagy budapesti irodájába keressük az önállóan és csapatban is dolgozni tudó, legalább 3 éves gyakorlattal rendelkező munkatársakat, teljes munkaidőben.

Jubileumi ünnep a 25 éves Baptista Szeretetszolgálattal

Budapest Aréna, 2022. december 2. A Baptista Szeretetszolgálat két év kihagyás után újra szeretettel vár a BudapestArénába, hogy egy közös ünnepen tekinthessünk vissza a szervezet 25 évére! Ebben segíteni fog Mező Misi és a Magna Cum Laude, Pintér Béla és zenekara, Szabó Balázs, Papp János a Magyarországi Baptista Egyház elnöke, Szilágyi Béla a Szeretetszolgálat elnöke de velünk lesz a Baptista Sulik 400 fős kórusa és több meglepetésvendég is!

Lap tetejére