“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Harminchat magyarországi településen osztott segélyt tavaly a szervezet

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. január 31., kedd 13:16

 

A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai összesen 36 településen osztottak tavaly adományt, így 3 és félezercsaládnak, azaz 14 és félezer személynek(mintegy 7 és félezer felnőttnek és közel 7 ezer gyermeknek) segítettek. Komárom-Esztergom és Nógrád megyében a szeretetszolgálat helyi segélyirodáinak önkéntesei szervezték és hajtották végre az osztásokat, ahol a helyi segélykérőkkel ők tartják rendszeresen a kapcsolatot.  A budapesti segélykérőket személyesen keresték fel, vagy az igazgatóság telephelyén fogadták a munkatársak. Szoros a kapcsolat a Nagycsaládosok Országos Egyesületének kerületi csoportjaival, így velük közösen szervezték és szervezik a fővárosi rászorulók megsegítését. Minden megyében élő a kapcsolat a helyi civil szervezetekkel és a roma kisebbségi önkormányzattal.

Az adományozási igazgatóság elsősorban tárgyi segítséget nyújt, de 22 családnak tavaly anyagi támogatást is adott, egyszer pedig célzott adománygyűjtést is szervezett. A Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel kötött megállapodás keretében a munkatársak 27 alkalommal osztottak tartós élelmiszert (konzervet, csokoládét, margarint, lisztet, tejpépet és gyümölcspépet) összesen 10 ezer rászorultnak. Ötszáz élelmiszercsomagot a „Humanitárius Segítség Ukrajnának” program keretébenKárpátaljáraküldtek, az EMMI támogatásával pedig ezer csomagot magyarországi családok kaptak kézhez az elmúlt év decemberében. Az igazgatóság havi rendszerességgel részt vesz a Karitatív Tanács munkájában és együttműködik a többi humanitárius szervezettel. Megszervezték az átvett áruk márkamentesítését és kiosztását, amelyből 2016-ban 10 ezer családot támogattak.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére