“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A mentőcsapatot 3 millió forinttal támogatta Székesfehérvár önkormányzata

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. november 29., szerda 16:51

 

 

Rendkívüli helyzetekben rendkívüli döntésekre és segítségre van szükség. Ennek jegyében Székesfehérvár önkormányzata 3 millió forintot ajánlott fel a törökországi földrengés áldozatainak mentésében résztvevő Rescue24 speciális mentőcsapat részére – még a természeti katasztrófát követő napokban. Az összegből azóta a mentőegység egyik speciális gépjárművét alakították át, a támogatás segítségével a felmerülő költségek egy részét sikerült fedezni.

Székesfehérvár nem először nyújt segítséget váratlan katasztrófahelyzetekben, csatlakozva azokhoz a világméretű összefogásokhoz, amelyek szükségesek az ilyen tragédiák során. A város 2019-ben 10 ezer eurós támogatást nyújtott a Notre Dame újjáépítéséhez, az Ausztráliát sújtó 2019-2020-as tűzvész idején ugyancsak 10 ezer eurót ajánlott fel Székesfehérvár, 2021-ben pedig a horvátországi földrengés károsultjai számára indult adománygyűjtés a vármegye székhelyén, amelyhez az önkormányzat 1 millió forinttal csatlakozott.

A segítségnyújtás jegyében nyújtott támogatást a város a törökországi földrengés áldozatainak mentésében résztvevő magyar speciális mentőcsapatnak is a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül. A baptista speciális mentők munkájában egyébként két székesfehérvári szakember is részt vett, parancsnoka idén augusztustól Székesfehérvár díszpolgára.

Köszönjük a támogatást! 

 

Fotó: Balról a két székesfehérvári mentő, Klupács Péter és Pavelcze László, Dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel és Dr. Szilágyi Bélával, a Baptista Szeretetszolgálat elnökével

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szenczy Katalinra emlékezünk

Kati életét Isten és az emberek iránt való szeretete, hűséges, imádkozó szíve, szelíd, kedves személye és szolgálatkészsége határozta meg. Szenczy Sándor nem mindennapi küldetéséhez Kati nemcsak a biztos családi hátteret, az otthon meleg légkörét biztosította, de a kezdetektől maga is aktívan részt vett úgy a gyülekezeti, mint a szeretetszolgálati munkában is. Adjunk hálát Kati életéért és búcsúzzunk el Tőle együtt!

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Lap tetejére