“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

A mentőcsapatot 3 millió forinttal támogatta Székesfehérvár önkormányzata

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. november 29., szerda 16:51

 

 

Rendkívüli helyzetekben rendkívüli döntésekre és segítségre van szükség. Ennek jegyében Székesfehérvár önkormányzata 3 millió forintot ajánlott fel a törökországi földrengés áldozatainak mentésében résztvevő Rescue24 speciális mentőcsapat részére – még a természeti katasztrófát követő napokban. Az összegből azóta a mentőegység egyik speciális gépjárművét alakították át, a támogatás segítségével a felmerülő költségek egy részét sikerült fedezni.

Székesfehérvár nem először nyújt segítséget váratlan katasztrófahelyzetekben, csatlakozva azokhoz a világméretű összefogásokhoz, amelyek szükségesek az ilyen tragédiák során. A város 2019-ben 10 ezer eurós támogatást nyújtott a Notre Dame újjáépítéséhez, az Ausztráliát sújtó 2019-2020-as tűzvész idején ugyancsak 10 ezer eurót ajánlott fel Székesfehérvár, 2021-ben pedig a horvátországi földrengés károsultjai számára indult adománygyűjtés a vármegye székhelyén, amelyhez az önkormányzat 1 millió forinttal csatlakozott.

A segítségnyújtás jegyében nyújtott támogatást a város a törökországi földrengés áldozatainak mentésében résztvevő magyar speciális mentőcsapatnak is a Baptista Szeretetszolgálaton keresztül. A baptista speciális mentők munkájában egyébként két székesfehérvári szakember is részt vett, parancsnoka idén augusztustól Székesfehérvár díszpolgára.

Köszönjük a támogatást! 

 

Fotó: Balról a két székesfehérvári mentő, Klupács Péter és Pavelcze László, Dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel és Dr. Szilágyi Bélával, a Baptista Szeretetszolgálat elnökével

 

 

 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

Lap tetejére