“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

500 éve a Kárpát-medencében! Nagyszerű, közös ünneplés az Arénában

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2023. november 20., hétfő 09:38

 

Megtelt ünneplőkkel tegnap a Papp László Budapest Sportaréna, ahol a Magyarországi Baptista Egyház és a Baptista Szeretetszolgálat várta az emlékévhez méltó, nagyszabású közös együttlétre az érdeklődőket. A sok nagyszerű művész mellett velünk volt az Egyesült Államokból a The Afters és Will Graham evangélista is, akinek közös imádságra, hitük megvallására, megerősítésére hívó szavait Dr. Szilágyi Béla, a segélyszervezet elnöke tolmácsolta a színpadon. "A legjobb amit ma tehetünk, ha Jézus mellett döntünk!", mondta Will Graham az Arénában. Köszöntötte az ünneplőket Soltész Miklós államtitkár, az eseményt Papp János egyházelnök áldása zárta. A Baptista Szeretetszolgálat erre az alkalomra adta ki legújabb időszakos kiadványát, a Felebarátot, amelyből több ezer példányt osztottunk ki a nézők között. 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szenczy Katalinra emlékezünk

Kati életét Isten és az emberek iránt való szeretete, hűséges, imádkozó szíve, szelíd, kedves személye és szolgálatkészsége határozta meg. Szenczy Sándor nem mindennapi küldetéséhez Kati nemcsak a biztos családi hátteret, az otthon meleg légkörét biztosította, de a kezdetektől maga is aktívan részt vett úgy a gyülekezeti, mint a szeretetszolgálati munkában is. Adjunk hálát Kati életéért és búcsúzzunk el Tőle együtt!

Hátrányos helyzetű gyerekeket láttunk vendégül

Budapest - Immár huszonnegyedik alkalommal szervezte meg támogatóinak és önkénteseinek segítségével Vidám Gyermeknap elnevezésű rendezvényét a Baptista Szeretetszolgálat.

Egyetemi kutatótermet neveztek el Szenczy Sándorról, alapítónkról

Budapest – Szenczy Sándorról, a Baptista Szeretetszolgálat két esztendeje elhunyt alapítójáról 2024. április 26-án kutatótermet neveztek el a fővárosban, az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon. Az egyetemen – az egész országban egyedülálló módon – Szenczy Sándor kezdeményezésére kezdődött meg a humanitárius szakemberek oktatása, aki Rajnai Zoltán dékánnal közösen hozta létre a Humanitárius Műveletek Menedzser képzést.

Lap tetejére