“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Fórum a migrációs válságról

Budapest – A migrációs válságról, az ideiglenes határzár felépülése előtti és utáni magyarországi tapasztalatokról tartott előadást minap Horváth Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat programvezetője a Civil-katonai Együttműködési és Lélektani Műveleti Központ felkérésére.

Kiállítás készült a 20 éves Baptista Szeretetszolgálat történetéről

Hajdúszoboszló – Idén 20 esztendős a Baptista Szeretetszolgálat. A jubileum emlékére vándorkiállítás készült, fényképek és írott anyagok idézik fel a múltat, azt az utat, amit a segélyszervezet az alapítástól máig megtett, a munkát, amit elvégzett. Természetesen a teljesség igénye nélkül, hiszen amikor a munkatársak számot vetettek a tevékenységek, akciók sorával, látták, lehetetlen minden részletről megemlékezni. A tárlat első állomása Hajdúszoboszló, ahol június 2-án nyitotta meg a szervezet országos vezetői konferenciáját. Ime, a 20 év legfontosabb mérföldkövei…

Támogatás a határon szolgáló katonáknak

Hódmezővásárhely – A Tisztelet a Hősöknek elnevezésű program munkatársai újabb állomásként minap ellátogattak a Bercsényi Miklós laktanyába, az MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokságára, ahol száz egységcsomagot adtak át a határon szolgáló katonáknak.

Jótékonysági Kids Race: már Mező Misi is felajánló!

Alsóőrs – Motorozás, zene és jótékonyság. Június 8-tól 12-ig a Balaton-parti településen rendezik meg az idei Open Road Fest elnevezésű eseményt, amelynek második alkalommal partnere, résztvevője a Baptista Szeretetszolgálat csapata. Idén ismét lesz Jótékonysági Kids Race, az akcióhoz minap Mező Misi is csatlakozott.

Robotolimpia 2016: tizenegyszer a dobogón!

Hajdúböszörmény – Május 28-án rendezték meg a Közép- Európai Robotolimpiát, amelyen a Baptista Szeretetszolgálat csapata három robottal indult és a diákok ismét nagyszerű eredményeket értek el.

Csoda Vácott: új épületben a speciális ellátás otthona, a Szorgos Kezek Háza

Vác – A Baptista Szeretetszolgálat május 30-án, hétfőn 14 órakor ünnepélyes külsőségek mellett nyitotta meg a fogyatékkal élők intézményének új épületét, a Szorgos Kezek Házát a Mentős köz 4-es szám alatti ingatlanon. Ezzel ismét egy újabb régi álom vált valósággá.

Nógrádi szegényeken segített a segélyszervezet

Nógrádmarcal – Folytatta a magyarországi legszegényebbek érdekében végzett programját a Baptista Szeretetszolgálat. Május 26-án, csütörtökön egy nógrádi faluban osztottak ételt és ruhát a rászorultaknak.

HBAid with American Doctors and Dentists in Transcarpathia

Transcarpathia - From May 19th to 25th, the team of HBAid worked in a Transcarpathian settlement in Ukraine, near the Hungarian border. The social workers visited the neighboring country with experts from the medical field and helped the needy for a week.

Amerikai orvosokkal és fogorvosokkal Kárpátalján

Gát (Kárpátalja) – Május 19-től 25-ig Ukrajnában, a kárpátaljai Gát községben dolgozott a Baptista Szeretetszolgálat csapata. A segélymunkások amerikai egészségügyi szakembereket kísértek el a szomszédos országba, ahol egy héten keresztül segítették munkájukat a rászorultak között.

Magyarok a humanitárius világcsúcson

Isztambul – Május 23-tól zajlik az ENSZ Humanitárius Világcsúcsa, mely meghatározza a világ humanitárius munkájának főbb irányait a következő évtizedre. Dr. Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat alelnöke és Gál Dávid nemzetközi igazgató a csúcson találkozott Stephen O'Brien ENSZ főtitkár-helyettessel. A segélyügyekkel foglalkozó ENSZ vezető személyesen köszöntötte a nem kormányzati szervezetek képviselőit.

Lap tetejére