“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Örömkönnyek és csodás pillanatok a földalatti csarnokban

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. december 17., szombat 16:46

 

A 150 méter mélyen megtartott ünnepségen idén a Baptista Szeretetszolgálat a sok száz cipősdoboznyi karácsonyi ajándékon felül külön meglepetéssel is szolgált, hiszen megszervezte, hogy Pintér Béla gospel énekes fellépésével a tőle jól ismert módon ismét elvarázsolhassa a kicsiket és a nagyobbakat. Ő első alkalommal lépett a sóbánya színpadára. A dalokat sokan együtt énekelték az előadóval, akinek negyvenöt különböző helyről érkezett több száz szegény gyermek tapsolhatott. A Baptista Szeretetszolgálatot idén Révész Balázs képviselte az eseményen, aki jelen volt 2005-ben az első ünnepségen is. A meghatott pillanatokat követően elmondta: tizenegy év telt el az első átadás óta, s azok a gyerekek, akik az akkori akció során ajándékcsomagot kaptak Magyarországról, remélhetőleg most már felnőttként maguk is az ajándékkészítők táborát gyarapítják. A segélyszervezet az eltelt évek alatt máig több mint 20 ezer ajándékcsomagot juttatott el Erdélybe, többségében ottani árvákhoz.        

A gyerekek felkiáltva köszöntötték Böjte atyát, aki ezúttal nem lehetett jelen az ünnepségen, mint ahogyan szívükben hálát mondtak azoknak az adományozóknak is, akik a Baptista Szeretetszolgálat közvetítésével küldték el szeretetük jelképeit a hideget lehelő hegyek közé.  A hegyek közé, amelyek embervágta szája, a sóbánya bejárata mindig sötéten sóhajt az érkezőre. Azon túl, valahol mélyen odalent, sófalakkal körülvéve hatalmas termekben várja az idő a megnyugvást, a szeretetet, mindazt a békét, amely sokak számára egy érzelem nélküli szó csupán. Mert ezen a világon a hegyek háta indulattal, bűnös gondolatokkal, cselekedetekkel és erőszakkal terhes emberfélét visel magán, a sors pedig időről időre számkivetettséget oszt a legártatlanabbaknak is. Lehetőségünk volt ismét tenni ez ellen, és nincs, mert nem lehet ennél szebb ajándék.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakemberképzés és egészségügyi segítségnyújtás Csádban

N'Djamena ¬ Többoldalú együttműködés keretében a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei is részt vettek az elmúlt hetekben Csádban lezajlott orvos-humanitárius misszióban.

Finn segélyszolgálati vezetővel a határon, úton Kárpátaljára

Beregsurány - Az ukrajnai háborúval kapcsolatos kárpátaljai tevékenységét részben a finn Fida segélyszervezettel való együttműködésben hajtja végre a Baptista Szeretetszolgálat.

Libanoni és szíriai gazdákat segít a Hungary Helps Programon keresztül a Baptista Szeretetszolgálat

Bejrút – 2023. július 29-én ünnepélyes keretek között átadtuk a magyar innovációval készült Gyökéritatót a szír és a libanoni gazdák részére. Az ünnepélyes eseményen hazánk libanoni nagykövetségét Fodor Zoltán kereskedelmi attassé, a Hungary Helps Ügynökséget Kovács Péter vezérigazgató és munkatársai, a fogadó felet libanoni partnerszervezetünk vezérigazgatója, Nabil Costa, míg a Baptista Szeretetszolgálatot Gál Dávid ügyvezető igazgató és kollégái képviselték.

Lap tetejére