X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

Az Utcafront várja az adományokat!

Budapest – A hideg hónapokban a hajléktalanok sokkal inkább ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, mint máskor. A Baptista Szeretetszolgálat munkatársai arra hívják fel a figyelmet, hogy szükség lenne pokrócokra, kabátokra, hálózsákokra, téli cipőkre, zoknikra, kesztyűkre, nadrágokra és pulóverekre. A felajánlások ügyében Kalló Zoltánné várja az értesítéseket az utcafront@baptistasegely.hu címen, vagy a 06-1-2609855-ös telefonszámon.

A BM elismerése: a közfoglalkoztatásban kiemelkedően teljesített a Baptista Szeretetszolgálat

Budapest – A közfoglalkoztatásban kiemelkedően teljesítő ötven önkormányzatot és két szeretetszolgálatot jutalmazott a Belügyminisztérium december 1-én, az elismeréseket Pogácsás Tibor önkormányzati államtitkár adta át.

Gilda Max: éjjel-nappali gyűjtőhelyek a fővárosban

Budapest - A Gilda Max mozgásközpont idén csatlakozott először a Cipősdoboz Akcióhoz és ezzel az adománygyűjtés a fővárosban öt éjjel-nappali gyűjtőponttal bővült.

A Cipősdoboz Akció idén is várja a rászoruló gyerekeknek készített ajándékokat

Budapest – Újra várja a cipősdoboz ajándékokat a jótékonysági akciót tizenhárom éve életre hívó Baptista Szeretetszolgálat. Az évről-évre egyre népszerűbb Cipősdoboz Akció központi bázisa a budapesti Deák téren található Cipősdoboz Vár, amelyet ünnepélyes keretek között nyitottak meg december 1-jén. Az akció idén újabb budapesti gyűjtőponttal bővült, és idén is elérhető a csomagkövetés, vagyis a felajánlók egy része nyomon követheti majd, melyik településre kerül az általuk elkészített ajándék. A szervezők abban bíznak, hogy ez a lehetőség tovább növeli a bizalmat a program iránt, és még többen csatlakoznak majd a cipősdoboz ajándék-készítők népes táborához.

Volonteurope Newsletter November 2016

Editorial Laura de Bonfils, Volonteurope Policy and Advocacy Coordinator

Elkezdődött a Cipősdoboz Vár építése

Budapest - November 28-án, hétfőn délelőtt elkezdődött a Cipősdoboz Vár építése a Deák téren. A Cipősdoboz Akció ünnepélyes megnyitója december 1-én, csütörtökön 14 órakor lesz a Várnál, de az ajándékokat addig is le lehet adni Újbudán, az Október huszonharmadika utca 33-as szám alatti gyűjtőhelyen.

Rangos eseményen mutatkozott be a robotikás csapat

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata november 26-án, szombaton a Microsoft PlayIT Show vendégeként Magyarország legnagyobb úgynevezett gamer kiállításán, a Hungexpo területén lévő Innovációs Arénában tartott robotika bemutatót.

Az állatkert jelképes örökbefogadási akciója

Budapest – A Baptista Szeretetszolgálat partnerével, a Fővárosi Állat- és Növénykerttel már eddig is sok-sok rászoruló gyermeknek szerzett boldog és önfeledt pillanatokat a közös akciók során. A segélyszervezet ezúttal örömmel számol be partnerének jelképes örökbefogadási akciójáról, amellyel az állatok életkörülményeinek javítását, a gyógyszerek beszerzését, az egészségmegőrzést tűzte ki célul. Lehet érdeklődni, jelentkezni!

Közösen osztott ételt a két segélyszervezet

Budapest – Már hagyomány, hogy a karácsonyi, illetve az adventi időszakot megelőzően ételt osztanak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai a Batthyány téren. Két egymást követő nap is jutott, jut étel a szegényeknek.

Új cipősdoboz gyűjtőhely nyílt Újbudán

Budapest - Új cipősdoboz átvevőhely nyílt Újbudán, az Október huszonharmadika utca 33-as szám alatt, a Baptista Szeretetszolgálat adománypontján. A Vörösmarty téri gyűjtőhely egy hétig volt nyitva, annak tegnapi bezárása után december 1-ig, jövő hét csütörtöki napjáig oda várjuk a cipősdoboz adományokat. December 1-től indul igazán az idei akció, akkor nyílik a Deák téri Cipősdoboz Vár, attól kezdve országszerte mintegy 200 gyűjtőponton várjuk a dobozokat.

Lap tetejére