“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Lelki-szociális támogatás és figyelemfelkeltés a migránsválság tanulságai alapján

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. december 16., péntek 14:30

 

A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően a Baptista Szeretetszolgálat, valamint további három civil szervezet négy országban azért fogott össze, hogy együtt lelki és szociális segítséget nyújtson, és felhívja a figyelmet a migrációs válság által felvetett kérdésekre. A cseh és szlovák ADRA a Lutheránus Akadémiával, a Lengyel Orvosi Misszióval és a Baptista Szeretetszolgálattal közösen közép- és általános iskolákban tart előadásokat Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon, illetve konferenciákat szervez Pozsonyban és Krakkóban.

Minden tevékenység az idegengyűlölet és intolerancia megelőzésére és az ezzel kapcsolatos nevelésre irányul, miközben próbálja támogatni a menekültek integrációs folyamatát is. A nemzetközi tapasztalatcsere lehetővé teszi, hogy az egyes országok bemutassák legjobb gyakorlataikat, és javítsák a kihívások kezelését. A program tevékenységei 2017 januárjától októberig tartanak.

A Visegrádi alapról és a partnerszervezetekről az alábbi honlapokon találhat további információt:

www.visegradfund.org 

www.adra.cz

www.adra.sk

www.pmm.org.pl

www.baptistasegely.hu

www.ezs.essmt.sk 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Pavelcze László, mentőcsapatunk parancsnoka az Év embere lett Fejérben

Pákozd - Pavelcze László, a Baptista Szeretetszolgálat veszélyhelyzet-kezelési igazgatója, a HUBA Rescue24 Tűzoltó és Kutató-Mentő Nemzetközi Csoport parancsnoka lett az Év embere 2023-ban Fejér vármegyében - ez derült ki a vármegye hírportáljának szavazásából.

2000-nél több családnak segít karácsonykor a Lidl

Budapest – A Lidl Magyarország szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást, melynek jegyében hosszú évek óta szervez adománygyűjtő programot a szeretet ünnepe alkalmával is. A vállalat az idei rendhagyó kezdeményezésének köszönhetően összesen közel 20 millió forint értékben adott át élelmiszereket a Baptista Szeretetszolgálatnak.

Elismerések, díjak a 2023-as év legjobb szeretetszolgálatosainak

Budapest - A Baptista Szeretetszolgálat 2013-ban díjakat alapított azzal a céllal, hogy az általa fenntartott intézményekben dolgozó, kiváló szakmai tevékenységet végző kollégáit elismerje és megköszönje munkájukat. A 2023. év elismeréseit december 15-én a Benczúr utcai Baptista Házban vehették át munkatársaink, önkénteseink.

Lap tetejére