X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Lelki-szociális támogatás és figyelemfelkeltés a migránsválság tanulságai alapján

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. december 16., péntek 14:30

 

A Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásának köszönhetően a Baptista Szeretetszolgálat, valamint további három civil szervezet négy országban azért fogott össze, hogy együtt lelki és szociális segítséget nyújtson, és felhívja a figyelmet a migrációs válság által felvetett kérdésekre. A cseh és szlovák ADRA a Lutheránus Akadémiával, a Lengyel Orvosi Misszióval és a Baptista Szeretetszolgálattal közösen közép- és általános iskolákban tart előadásokat Csehországban, Szlovákiában és Magyarországon, illetve konferenciákat szervez Pozsonyban és Krakkóban.

Minden tevékenység az idegengyűlölet és intolerancia megelőzésére és az ezzel kapcsolatos nevelésre irányul, miközben próbálja támogatni a menekültek integrációs folyamatát is. A nemzetközi tapasztalatcsere lehetővé teszi, hogy az egyes országok bemutassák legjobb gyakorlataikat, és javítsák a kihívások kezelését. A program tevékenységei 2017 januárjától októberig tartanak.

A Visegrádi alapról és a partnerszervezetekről az alábbi honlapokon találhat további információt:

www.visegradfund.org 

www.adra.cz

www.adra.sk

www.pmm.org.pl

www.baptistasegely.hu

www.ezs.essmt.sk 

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Helyszíni riportokkal és izgalmas beszámolókkal megjelent a Felebarát!

„Negyedszázad mögöttünk, Isten mellettünk”: Dr. Szilágyi Béla elnöki köszöntőjével megjelent a Felebarát Magazin, a Baptista Szeretetszolgálat időszaki kiadványának legújabb száma.

Jelentős adománnyal segített a magyar női kézilabda válogatott!

Budapest - 7 millió forint adománnyal csatlakozott az olimpiára kijutott magyar női kézilabda válogatott, a szakmai stáb és a Magyar Kézilabda Szövetség szakági vezetősége a Baptista Szeretetszolgálat gyűjtéséhez, amelyen a nemzeti csapat és a szervezet egy Eger környéki családot támogat.

Felhívás vérplazmaadásra!

A Baptista Szeretetszolgálat bátorítja és kéri mindazokat, akik igazoltan COVID–19-betegségből gyógyultak meg, hogy segítsék vérplazmaadással a krízishelyzetben levő vírusfertőzött beteg embertársaink gyógyulását!

Lap tetejére