“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

AKTUÁLIS HÍREINK

A LeasePlan Hungária Zrt. és a Baptista Szeretetszolgálat együttműködése

Üzemanyagkártyával, autópálya matricával ellátott személy- és haszongépjárművekkel, valamint kisbuszokkal segítette a lízingeléssel és flottakezeléssel foglalkozó LeasePlan Hungária Zrt. a Baptista Szeretetszolgálat munkáját az elmúlt egy esztendőben.

Intézmény- és emléktáblaavató ünnepség Esztergomban

Esztergom - A Baptista Szeretetszolgálat intézményi családjához tartozó Regionális Szociális Intézményfenntartó Központ március 10-én, pénteken délelőtt ünnepélyes külsőségek mellett adta át a Dr. Leel-Őssy Lóránt Tábita Esztergomi Telephelyet, majd Esztergom városával együtt felavatta a névadó emléktábláját.

Nem talált legyőzőre a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata

Budapest - Március 8-án a VIK Vendéglátó, Turisztikai, Szépészeti Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnáziumban került megrendezésre a „Magyar Ifjúsági Robot Kupa 2023 Budapest”.

Az elnök és a nagykövet köszönete a hazatért mentőknek

Budapest - Február 14-én, kedden délután Novák Katalin köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadta a Törökországban járt mentőket, közöttük a HUBA Rescue24 mentőcsapat tagjait.

Hazatért Törökországból a Baptista Szeretetszolgálat mentőcsapata

A Baptista Szeretetszolgálat HUBA Rescue24 mentőcsapata befejezte küldetését Törökország Antakya városában. A csapat február 12-én, vasárnap délelőtt érkezett meg a Liszt Ferenc repülőtérre, ahol a családtagok, a kollégák és a sajtó munkatársai mellett a török nagykövetség képviselői virággal és tapssal fogadták őket.

Prevenciós program a gyerekekért, a legszegényebbek között

A Baptista Szeretetszolgálat tovább végzi feladatait Kelet-Magyarország elmaradott régióiban, az úgynevezett szegregátumokban. Tőkés Tibor Gyerekszemmel címmel tart prevenciós foglalkozásokat olyan fiatalok részére, akik valamilyen módon érintettek: „rendellenesen működő” családokban élnek.

Bemutattuk a besenyődi BapTower-farm egészséges terményeit

Budapest - A Belügyminisztérium kezdeményezésére a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban léptek fel az ország legszegényebb kistelepülésein élő, a Felzárkózó Települések programban zenét tanuló gyermekek. Mi is ott voltunk.

Humanitárius kártyák a segélyezésben

Az Ukrajnából menekülők problémáit látva a Baptista Szeretetszolgálat úgy döntött, havonta feltölthető, irányított módon felhasználható humanitárius kártyákkal látja el a leginkább sérülékeny menekült személyeket.

A szeretet, az együttérzés, az összefogás csodája: együtt a BOK-csarnokban

A Baptista Szeretetszolgálat időszakos kiadványának, a Felebarát Magazinnak decemberi különszáma elsősorban az orosz-ukrán háború miatt kialakult humanitárius válság hatásaival, az arra adott válaszokkal foglalkozott. A BOK-csarnokban azóta is megszakítás nélkül fogadjuk a menekülteket. Kiadványunkban Révész Szilvia erről a tevékenységről írt.

Folytatja az önkéntesek képzését a Tábitha Gyermekhospice Ház

Törökbálint - A Seregélyesi Baptista Általános Iskolában működő elzamajori Pelikán-ház Erdei Iskolában idősek részére szervezett alkotótábort a Baptista Egyházi Szociális Módszertani Központ szeptemberben. Akkor született meg az ötlet: a számukra elérhető fórumokon meghirdették, hogy bárki, aki szeretne ajándékozni, készítsen takarót a törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Ház kis beteg lakói részére.

Lap tetejére