“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Tisztelet a Hősöknek díj

TISZTELET A HŐSÖKNEK DÍJ

A megbecsülés és a tisztelet szól a hősi halottaknak és családtagjainak, de kell, hogy szóljon azoknak is, akik példamutató és hősies magatartásukkal nap, mint nap követendő példát mutatnak, és szakmai értékeket közvetítenek a jövő nemzedékének, a társadalomnak.

 

A Program keretén belül egy új díj létrehozásával, a Tisztelet a Hősöknek Díjjal szeretnénk kifejezni a társadalom köszönetét és évről évre a figyelem középpontjába állítani a köztünk élő hősöket. 

 

A díjra jelölés feltétele 

A Szeretetszolgálat munkatársai nyomon követik a médiában megjelenő híreket, eseményeket, ugyanakkor az állampolgároktól is várunk jelöléseket a hosok@baptistasegely.hu email címen.

 

A jelölést írásban lehet megtenni részletes indoklással (1-2 oldal maximum).  A  javaslatnak  tartalmaznia  kell  a  jelölt  rövid szakmai életútját és azokat az érdemeket, amelyek a  Díj odaítélését megalapozhatják.

 

Ki jelölhető a díjra?

A díjra az a honvédelmi feladatokat teljesítő hivatásos katona, hivatásos szolgálatot teljesítő rendőr, mentőszolgálatot teljesítő mentő, hivatásos szolgálatot teljesítő pénzügyőr, katasztrófavédelmi vagy tűzoltó szolgálatot teljesítő dolgozó javasolható, aki a haza és az állampolgárok szolgálatában végzett munkássága során olyan kiemelkedő, példamutató, hősies tettet visz véghez, mely méltó a Díjra. Egy olyan személy, aki akár az élete kockáztatása árán is ellátja közfeladatát és különleges tettet hajtott végre.  

 

Jelöltállítás minden év január 01 -től  december 31-ig tart.  

 

A díj odaítélése

A díjra jelöltek összesítését a Szeretetszolgálat erre kijelölt bizottsága végzi.

 

Kiválasztás

A kiválasztást 2016 január 15-től minden év január 15- én a bizottság hajtja végre a beérkezett javaslatok, jelölések alapján.

 

Eredményhirdetés

Az eredményt 2016-tól, minden év február 22- én (a bűncselekmények áldozatainak napja) tesszük közzé a Baptista Szeretetszolgálat honlapján. 

 

ŐK KÉSZEK MEGHALNI ÉRTED.  TE MIT TESZEL MEG ÉRTÜK?

Lap tetejére