“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Pályázatok
Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány (BSZA)

FELHÍVÁS ’YouACT’ kisléptékű pályázatok benyújtására

A Magyar Baptista Szeretetszolgálat közreműködik az Európai Bizottság EC DEAR által finanszírozott „End Climate Change, Start Climate of Change” #ClimateOfChange páneurópai kampányban, melynek célja, hogy az európai fiatalokat bevonja az éghajlatváltozás és a migráció közötti komplex összefüggések megértésébe, valamint tudatosságuk és kritikus gondolkodásuk erősítése.


www.climateofchange.info kampányhoz kapcsolódva az IPSOS 23 országban végzett közvélemény-kutatást 16 és 35 év közötti fiatalok körében. A felmérés fő eredményei közül kiemelhető, hogy a magyar fiataloknak csak kevesebb, mint egyharmada (31%) tartja a klímaváltozást a világ egyik legégetőbb problémájának. Az „éghajlati kényszervándorlás” kifejezésnek szintén alacsony az ismertsége, és nem úgy tekintenek rá, mint a migráció egyik fő mozgatórugójára. Az európai fiatalok körülbelül kétharmada (68%) nagyon keveset vagy egyáltalán nem hallott a „klímamigránsok” kifejezésről, Magyarországon ez a szám még kevesebb (32%).


Az “End Climate Change - Start Climate of Change "( #ClimateOfChange | The human face of climate change) kommunikációs kampány fő mondanivalói, amelynek keretében a felhívás által finanszírozott tevékenységek megvalósulnak, a következők:

  • Azokat érinti jobban az éghajlatváltozás, akik kevésbé járulnak hozzá ahhoz;

  • Az éghajlatváltozás erősíti a globális igazságtalanságot;

  • Az éghajlatváltozás egyik súlyos következménye a belső és az országokon átívelő migráció;;

  • Az ilyen típusú elvándorlásra rákényszerült emberek nem részesülnek a megfelelő jogi és szociális védelemben, ami növeli a munkaerő-kizsákmányolás kockázatát


    A pályázati útmutató, illetve a további részleteket tartalmazó mellékletek az oldal alján találjató fájlok letöltésével elérhetők.

     

Letölthető fájlok

pdf
méret: 288.01 KB
YouACT - Pályázati útmutató
pdf
méret: 238.57 KB
YouACT - 1. melléklet - Pályázati adatlap
xlsx
méret: 129.30 KB
YouACT - 2. melléklet - Költségvetési tervezet
pdf
méret: 243.45 KB
YouACT - 3. melléklet - Harmadik fél nyilatkozata
docx
méret: 78.08 KB
YouACT - 4. melléklet - Szakmai beszámoló
xlsx
méret: 470.78 KB
YouACT - 5. melléklet - Pénzügyi beszámoló
xlsx
méret: 155.08 KB
YouACT - 6. melléklet - Monitoring adatlap
pdf
méret: 12.09 MB
YouACT - Láthatósági Előírások (Visibility Requirements)
Lap tetejére