X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Külföld

Holland-magyar adomány érkezett Kárpátaljára

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2016. április 19., kedd 17:17

 

A kisdobronyi baptista gyülekezet képviselői használt ruhákból és cipőkből összeállított segélyt vehettek át a Baptista Szeretetszolgálat munkatársaitól a kárpátaljai településen. A holland gyülekezetek által összegyűjtött ruhák és lábbelik a közeli jövőben mintegy kétszáz kárpátaljai családot segítenek majd mindennapi ruházkodási gondjaik megoldásában: az osztást a helyi gyülekezet végzi el az ottani rászorultak érdekében. Az akció része annak a munkának, amit a Baptista Szeretetszolgálat partnereivel immár hosszú ideje – kiemelten az ukrajnai háború és gazdasági válság elmélyülése óta – végez a szinte kilátástalan helyzetbe került magyarok, romák, ukránok és más nemzetiségűek érdekében.

          

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Amerikai egészségügyi csoportot kísértünk el Kárpátaljára

Nagydobrony - Megérkezett és elkezdte munkáját Kárpátalján a keresztény önkéntesekből álló egészségügyi csoport, amelynek tagjai a következő napokban missziót végeznek az ottani magyarul beszélő, mélyszegénységben élő romák között. A csoport logisztikai biztosítását a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai végzik immár sok éve.

Robotika: a kategóriában az eddigi legnagyobb magyar siker!

Sydney - Az ausztráliai Sydneyben rendezték meg 2019. július 2-től 8-ig a RoboCup Junior (RCJ) elnevezésű világversenyt, amelynek Rescue kategóriáiban a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata hatodik alkalommal képviselte Magyarországot.

Európa második legeredményesebb EB résztvevője volt a baptista csapat

Hannover – 2019. június 21-től 23-ig Hannoverben rendezték meg a RoboCup Junior Euro 2019 elnevezésű robotika Európa-bajnokságot, ahol a Baptista Szeretetszolgálat csapata három kategóriában képviselte Magyarországot.

Lap tetejére