X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

A kormány ismét együttműködésre kérte fel a karitatív szervezetek sorában a Baptista Szeretetszolgálatot

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. július 11., szombat 08:56

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága közleményében azt írta: a szervezetek már eddig is jelen voltak a népvándorlás okozta hazai, gócpontoknak nevezhető településeken, de ugyanúgy, mint korábban a dunai árvíz vagy az ukrajnai segélyszállítmány esetében, most is szükség van az összehangolt és szervezett közös munkára. Soltész Miklós, a Karitatív Tanács elnöke jövő héten a feladattal érintett szervekkel, így a Belügyminisztériummal, a Magyar Rendőrséggel, a MÁV-val, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal is egyeztetést kezd.

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke ezzel kapcsolatban újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: menekült gyerekek fogadására alkalmas újabb intézmény létrehozásán dolgozik a szervezet, ennyiben bővül a menekültekkel kapcsolatos korábbi tevékenysége, amely alapvetően humanitárius segítségnyújtás. A Baptista Szeretetszolgálat más segélyszervezetekkel együtt a röszkei menekülttáborban tartózkodókon, regisztráció alatt lévőkön is igyekszik segíteni: élelmiszert, ivóvizet, gyógyszert, higiéniai felszerelést juttatnak el a menekülteknek, elsősorban gyerekeknek, családoknak.  Szenczy Sándor emlékeztetett rá, hogy sajnos vannak olyanok, akik visszaélnek a Baptista Szeretetszolgálat nevével, állomásokon a menekültekre hivatkozva pénzt és adományt gyűjtenek. A szélhámosok igyekeznek kihasználni az érkezők nehéz helyzetét. A Baptista Szeretetszolgálat elnöke leszögezte, a szervezet munkáit hivatalosan, jól azonosíthatóan, átlátható és nyilvános módon végzi, ezért kéri, ha valaki bármilyen visszaélést  tapasztal, jelezze azt a szervezet telefonszámán vagy elektronikus levelezési címén: ezek mindegyike a honlapon megtalálható.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Magyarországi tanulmányút a kelet-ukrajnai programhoz kapcsolódóan

Budapest - A Visegrádi Alap és a Koreai Köztársaság Pénzügyminisztériuma által támogatott kelet-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Dnyipróban. A program keretében hárman vehettek részt egy magyarországi tanulmányúton.

Fókuszban a tudás és a tapasztalat átadása: program a civilekért

Budapest - A Visegrádi Alap által támogatott nyugat-ukrajnai programunkban év eleje óta folynak képzések Nagydobronyban. A program keretében a résztvevők közül tizenketten kapnak lehetőséget arra, hogy valamelyik „visegrádi négyes“ országba látogassanak és négynapos tanulmányúton vegyenek részt.

Gondozók jelentkezését várja a Baptista Integrációs Központ

A Baptista Integrációs Központ szakgondozót, gondozót, családgondozót keres.

Lap tetejére