X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Belföld

A kormány ismét együttműködésre kérte fel a karitatív szervezetek sorában a Baptista Szeretetszolgálatot

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2015. július 11., szombat 08:56

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága közleményében azt írta: a szervezetek már eddig is jelen voltak a népvándorlás okozta hazai, gócpontoknak nevezhető településeken, de ugyanúgy, mint korábban a dunai árvíz vagy az ukrajnai segélyszállítmány esetében, most is szükség van az összehangolt és szervezett közös munkára. Soltész Miklós, a Karitatív Tanács elnöke jövő héten a feladattal érintett szervekkel, így a Belügyminisztériummal, a Magyar Rendőrséggel, a MÁV-val, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatallal, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósággal is egyeztetést kezd.

Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke ezzel kapcsolatban újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: menekült gyerekek fogadására alkalmas újabb intézmény létrehozásán dolgozik a szervezet, ennyiben bővül a menekültekkel kapcsolatos korábbi tevékenysége, amely alapvetően humanitárius segítségnyújtás. A Baptista Szeretetszolgálat más segélyszervezetekkel együtt a röszkei menekülttáborban tartózkodókon, regisztráció alatt lévőkön is igyekszik segíteni: élelmiszert, ivóvizet, gyógyszert, higiéniai felszerelést juttatnak el a menekülteknek, elsősorban gyerekeknek, családoknak.  Szenczy Sándor emlékeztetett rá, hogy sajnos vannak olyanok, akik visszaélnek a Baptista Szeretetszolgálat nevével, állomásokon a menekültekre hivatkozva pénzt és adományt gyűjtenek. A szélhámosok igyekeznek kihasználni az érkezők nehéz helyzetét. A Baptista Szeretetszolgálat elnöke leszögezte, a szervezet munkáit hivatalosan, jól azonosíthatóan, átlátható és nyilvános módon végzi, ezért kéri, ha valaki bármilyen visszaélést  tapasztal, jelezze azt a szervezet telefonszámán vagy elektronikus levelezési címén: ezek mindegyike a honlapon megtalálható.

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

T a n é v n y i t ó 2 0 1 9: segítségeddel fesztivált nyerhet az iskolád!

Támogasd az iskolakezdést ott, ahol a legnehezebb a szeptember és nyerj iskoládnak egy Évnyitó Fesztivált! Mező Misi a talpalávalót, Polgár Tünde a jó hangulatot, a Baptista Szeretetszolgálat a „vásárfiát” és a remek falatokat biztosítja a nagyszerűnek ígérkező eseményhez. Gyűjtsétek össze június 3. és 14. között azt, amire már nincs szükségetek, mert sok lett, kicsi lett, más kellett, vagy éppen megmaradt, de még használható, ám nélküle Ti se kezdtétek volna el a sulit! A Baptista Szeretetszolgálat pedig eljuttatja az adományokat oda, ahol arra a legnagyobb szükség van.

A gratuláció és a köszönet hangjai a segélyszervezet konferenciáján

Galyatető – A Baptista Szeretetszolgálat 2019. évi, sorrendben nyolcadik országos vezetői konferenciáját május 15-én és 16-án rendezték meg. A segélyszervezet irányítói, szociális és oktatási területen dolgozó vezetői és munkatársai két napon át összegezték és értékelték az elmúlt időszak eredményeit, beszéltek a terveikről és előadásokat hallgattak meg a legfontosabb programokról.

Bíró Heni az Ultrabalatonon fut a fogyatékkal élő gyerekekért!

Balatonfüred – Bíró Heni, a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági futója újabb versenyt teljesít a váci intézményünkben ellátott gyermekekért. Útnak indult az Ultrabalaton mezőnye!

Lap tetejére