X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Külföld

Srí Lanka: a Baptista Szeretetszolgálat támogatást nyújt

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. április 23., kedd 17:55

 

Érthetetlen, felfoghatatlan és elfogadhatatlan a Srí Lankán, húsvét napjaiban elkövetett terrorakciók sorozata, melyben több száz ember veszítette életét, illetve rengetegen megsérültek. Kifejezzük együttérzésünket és részvétünket az áldozatok családjai részére, és mielőbbi teljes felépülést kívánunk a sérülteknek.

 

A Baptista Szeretetszolgálat a 2004. december 24-én történt valaha volt egyik legsúlyosabb természeti katasztrófa után nyújtott először segítséget a szigetország lakóinak, amikor a cunami túlélőinek biztosított alapellátást és küldött egészségügyi csoportot a helyszínre. A hosszú távú fejlesztéseknek és a magyar adományozóknak köszönhetően 2005-ben felépült Colombo városában a magyar árvaház, amely száz árván maradt gyermek elhelyezéséről gondoskodott, illetve gyermek és oktatási központ épült a fővárostól mintegy 100 kilométerre, délre fekvő Kahawa településen, ahol a szökőár miatt árván maradt gyermekeket fogadtak be nevelőszülők. A Fogadj Örökbe! programnak köszönhetően évekig tudtuk támogatni és támogatjuk mintegy 1300 Srí Lanka-i rászoruló gyermek iskoláztatását, ellátását, s jelenleg is működtetünk oktatási központot.

A segélyszervezet üdvözli a magyar kormány 9 millió forintos gyorssegélyét, mellyel a merényletek túlélőit és az árván maradt gyermekeket kívánja támogatni. A Baptista Szeretetszolgálat felajánl 1 millió forintos támogatást, amit helyi partnerei segítségével mielőbb a helyszínre juttat, illetve megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy amennyiben szükséges, intézményi ellátást nyújtson az áldozatul esett családok gyermekeinek. Ezzel egy időben gyűjtést indít a szüleiket elvesztő gyermekek javára. Kérjük, támogassa Srí Lankát a Baptista Szeretetszolgálattal együtt! Az UniCredit Bank 10918001-00000061-69770006 számlaszámára lehet utalni, „Srí Lanka húsvét” megjelöléssel.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A Baptista Szeretetszolgálat szakemberei Kelet-Ukrajnában nyújtanak segítséget

A Visegrádi Alap által támogatott projekt fő célkitűzése a helyi közösségek erősítése Ukrajnában: a Visegrádi Csoport országai által szerzett tapasztalatok továbbadása, valamint az összes V4-ország (Szlovákia, Csehország, Magyarország, Lengyelország) és Ukrajna nonprofit szervezetei közötti együttműködés erősítése.

Nyugat-Ukrajna: közkinccsé tett tapasztalatok a fiatalok érdekében

Nagydobrony - „A nyugat-ukrán civil szervezetek jövőbeni munkaképességének növeléséért a fiatalok körében” címmel új programot indított a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány, aminek keretében képzéseket és iskola-látogatásokat valósít meg Kárpátalján. A Visegrád Fund által támogatott pályázatban a szeretetszolgálat a LifeAid segélyszervezettel, valamint szlovák, lengyel és ukrán civil szervezetekkel dolgozik együtt.

Source d’ Lumiere, A Fény Forrása

Pourt-au-Prince – Hét éve működik Pourt-au-Prince-ben, Haiti fővárosában a Szeretetszolgálat által felépített baptista gyerekközpont. Hét éve küldi hűségesen havi 3 ezer forintos adományát sok-sok magyar támogató.

Lap tetejére