X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Srí Lanka: a Baptista Szeretetszolgálat támogatást nyújt

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. április 23., kedd 17:55

 

Érthetetlen, felfoghatatlan és elfogadhatatlan a Srí Lankán, húsvét napjaiban elkövetett terrorakciók sorozata, melyben több száz ember veszítette életét, illetve rengetegen megsérültek. Kifejezzük együttérzésünket és részvétünket az áldozatok családjai részére, és mielőbbi teljes felépülést kívánunk a sérülteknek.

 

A Baptista Szeretetszolgálat a 2004. december 24-én történt valaha volt egyik legsúlyosabb természeti katasztrófa után nyújtott először segítséget a szigetország lakóinak, amikor a cunami túlélőinek biztosított alapellátást és küldött egészségügyi csoportot a helyszínre. A hosszú távú fejlesztéseknek és a magyar adományozóknak köszönhetően 2005-ben felépült Colombo városában a magyar árvaház, amely száz árván maradt gyermek elhelyezéséről gondoskodott, illetve gyermek és oktatási központ épült a fővárostól mintegy 100 kilométerre, délre fekvő Kahawa településen, ahol a szökőár miatt árván maradt gyermekeket fogadtak be nevelőszülők. A Fogadj Örökbe! programnak köszönhetően évekig tudtuk támogatni és támogatjuk mintegy 1300 Srí Lanka-i rászoruló gyermek iskoláztatását, ellátását, s jelenleg is működtetünk oktatási központot.

A segélyszervezet üdvözli a magyar kormány 9 millió forintos gyorssegélyét, mellyel a merényletek túlélőit és az árván maradt gyermekeket kívánja támogatni. A Baptista Szeretetszolgálat felajánl 1 millió forintos támogatást, amit helyi partnerei segítségével mielőbb a helyszínre juttat, illetve megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy amennyiben szükséges, intézményi ellátást nyújtson az áldozatul esett családok gyermekeinek. Ezzel egy időben gyűjtést indít a szüleiket elvesztő gyermekek javára. Kérjük, támogassa Srí Lankát a Baptista Szeretetszolgálattal együtt! Az UniCredit Bank 10918001-00000061-69770006 számlaszámára lehet utalni, „Srí Lanka húsvét” megjelöléssel.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Tóásó Előd kártérítést kaphat a szörnyű bolíviai börtönévekért

La Paz - Úgy tűnik, ha lassan ugyan, de még a világ olyan helyein is kiderülhet az igazság, mint amilyen Dél-Amerika, mint amilyen Bolívia. Igaz, egy kisebb politikai földindulás kellett hozzá. Tóásó Elődöt kérdeztük a fejleményekről.

December 26-án volt 15 éve annak, hogy lecsapott a dél-kelet ázsiai cunami

Colombo - Elsősorban magyarországi adományozóinak köszönhetően árvaházat és Help-falut épített a Baptista Szeretetszolgálat a 2004-es szökőár után Srí Lankán.

Szakembereink tudását az Egyesült Államokban is nagyra értékelik

Dallas – A Dallas Baptista Egyetemen október 10-én és 11-én először rendeztek Humanitárius Akadémia elnevezésű konferenciát, ahol a magyar Baptista Szeretetszolgálat három szakembere is az előadók között volt.

Lap tetejére