“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Külföld

Srí Lanka: a Baptista Szeretetszolgálat támogatást nyújt

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2019. április 23., kedd 17:55

 

Érthetetlen, felfoghatatlan és elfogadhatatlan a Srí Lankán, húsvét napjaiban elkövetett terrorakciók sorozata, melyben több száz ember veszítette életét, illetve rengetegen megsérültek. Kifejezzük együttérzésünket és részvétünket az áldozatok családjai részére, és mielőbbi teljes felépülést kívánunk a sérülteknek.

 

A Baptista Szeretetszolgálat a 2004. december 24-én történt valaha volt egyik legsúlyosabb természeti katasztrófa után nyújtott először segítséget a szigetország lakóinak, amikor a cunami túlélőinek biztosított alapellátást és küldött egészségügyi csoportot a helyszínre. A hosszú távú fejlesztéseknek és a magyar adományozóknak köszönhetően 2005-ben felépült Colombo városában a magyar árvaház, amely száz árván maradt gyermek elhelyezéséről gondoskodott, illetve gyermek és oktatási központ épült a fővárostól mintegy 100 kilométerre, délre fekvő Kahawa településen, ahol a szökőár miatt árván maradt gyermekeket fogadtak be nevelőszülők. A Fogadj Örökbe! programnak köszönhetően évekig tudtuk támogatni és támogatjuk mintegy 1300 Srí Lanka-i rászoruló gyermek iskoláztatását, ellátását, s jelenleg is működtetünk oktatási központot.

A segélyszervezet üdvözli a magyar kormány 9 millió forintos gyorssegélyét, mellyel a merényletek túlélőit és az árván maradt gyermekeket kívánja támogatni. A Baptista Szeretetszolgálat felajánl 1 millió forintos támogatást, amit helyi partnerei segítségével mielőbb a helyszínre juttat, illetve megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy amennyiben szükséges, intézményi ellátást nyújtson az áldozatul esett családok gyermekeinek. Ezzel egy időben gyűjtést indít a szüleiket elvesztő gyermekek javára. Kérjük, támogassa Srí Lankát a Baptista Szeretetszolgálattal együtt! Az UniCredit Bank 10918001-00000061-69770006 számlaszámára lehet utalni, „Srí Lanka húsvét” megjelöléssel.

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Amerikai egészségügyi csoportot kísértünk el Kárpátaljára

Nagydobrony - Megérkezett és elkezdte munkáját Kárpátalján a keresztény önkéntesekből álló egészségügyi csoport, amelynek tagjai a következő napokban missziót végeznek az ottani magyarul beszélő, mélyszegénységben élő romák között. A csoport logisztikai biztosítását a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai végzik immár sok éve.

Robotika: a kategóriában az eddigi legnagyobb magyar siker!

Sydney - Az ausztráliai Sydneyben rendezték meg 2019. július 2-től 8-ig a RoboCup Junior (RCJ) elnevezésű világversenyt, amelynek Rescue kategóriáiban a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata hatodik alkalommal képviselte Magyarországot.

Európa második legeredményesebb EB résztvevője volt a baptista csapat

Hannover – 2019. június 21-től 23-ig Hannoverben rendezték meg a RoboCup Junior Euro 2019 elnevezésű robotika Európa-bajnokságot, ahol a Baptista Szeretetszolgálat csapata három kategóriában képviselte Magyarországot.

Lap tetejére