X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Meleg ruha és anyagi segítség a határokon túlra is

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. január 11., szerda 13:17

 

A romániai Székelyhíd több ezres roma közössége olyan körülmények között él, hogy nem ritkán nyolcan, tízen zsúfolódnak össze és húzódnak meg néhány négyzetméteren. A Baptista Szeretetszolgálat, valamint holland és amerikai önkéntesei már a múltban több alkalommal is nyújtottak ott komoly és hathatós segítséget. Legutóbb január 10-én, kedden a segélyszervezet szállítmánya több mázsa meleg ruhát és 300 ezer forint értékben anyagi segítséget vitt el a településre. A pénzből a helyi keresztény gyülekezet koordinálásával részben a nagyon rossz állapotban lévő tetőket javítják meg, fóliázzák be a beázás ellen: az előrejelzések ónos esőt jósolnak. A helyi imaház nyitva áll a nélkülözők előtt.

A Baptista Szeretetszolgálat egy-egy millió forintos gyorssegélyt küld Kárpátaljára, Munkács környéki településekre és a Vajdaságba, Újvidék környéki hátrányos helyzetű településekre is kifejezetten a téli krízis kezelése érdekében. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez a megelőző segítség akár életmentő lehet.   

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

A magyarországi segítséggel épített Haiti gyermekotthonnak most együtt segíthetünk!

Port-au-Prince – A Baptista Szeretetszolgálat a Haitit ért 2010-es pusztító földrengés után helyi és nemzetközi partnerségben épített gyermekközpontot, ahol óvoda, iskola, árvaház és szakképzés is segíti a fiatalokat. Most újabb sürgős támogatásra van szükség.

Négyszázezer védőmaszk érkezett Pákozdról a határon túlra

Pákozd – Az egyik szállítmányt a Nagyvárad közelében lévő település Filadelfia Noom Idősek Otthona és más hasonló intézmények hasznosítják majd, hiszen a legfontosabb cél a gondozottak biztonsága. További 200 ezer védőmaszk az elmúlt napokban Böjte Csaba atya alapítványának erdélyi otthonaiba került a Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központjából.

A horvátok hálásak a magyar emberek szolidaritásáért, segítségéért

PETRINJA - A Baptista Szeretetszolgálat legutóbb a helyszínre utazott, tízfős nemzetközi csoportja egy hétig tevékenykedett Horvátország földrengés sújtotta területein. Munkatársaink és önkénteseink az eltelt idő alatt számos helyen hajtottak végre segélyezési feladatokat horvát partnereinkkel közösen.

Lap tetejére