X

“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Külföld

Meleg ruha és anyagi segítség a határokon túlra is

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. január 11., szerda 13:17

 

A romániai Székelyhíd több ezres roma közössége olyan körülmények között él, hogy nem ritkán nyolcan, tízen zsúfolódnak össze és húzódnak meg néhány négyzetméteren. A Baptista Szeretetszolgálat, valamint holland és amerikai önkéntesei már a múltban több alkalommal is nyújtottak ott komoly és hathatós segítséget. Legutóbb január 10-én, kedden a segélyszervezet szállítmánya több mázsa meleg ruhát és 300 ezer forint értékben anyagi segítséget vitt el a településre. A pénzből a helyi keresztény gyülekezet koordinálásával részben a nagyon rossz állapotban lévő tetőket javítják meg, fóliázzák be a beázás ellen: az előrejelzések ónos esőt jósolnak. A helyi imaház nyitva áll a nélkülözők előtt.

A Baptista Szeretetszolgálat egy-egy millió forintos gyorssegélyt küld Kárpátaljára, Munkács környéki településekre és a Vajdaságba, Újvidék környéki hátrányos helyzetű településekre is kifejezetten a téli krízis kezelése érdekében. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez a megelőző segítség akár életmentő lehet.   

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Szakembereink tudását az Egyesült Államokban is nagyra értékelik

Dallas – A Dallas Baptista Egyetemen október 10-én és 11-én először rendeztek Humanitárius Akadémia elnevezésű konferenciát, ahol a magyar Baptista Szeretetszolgálat három szakembere is az előadók között volt.

Amerikai egészségügyi csoportot kísértünk el Kárpátaljára

Nagydobrony - Megérkezett és elkezdte munkáját Kárpátalján a keresztény önkéntesekből álló egészségügyi csoport, amelynek tagjai a következő napokban missziót végeznek az ottani magyarul beszélő, mélyszegénységben élő romák között. A csoport logisztikai biztosítását a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai végzik immár sok éve.

Robotika: a kategóriában az eddigi legnagyobb magyar siker!

Sydney - Az ausztráliai Sydneyben rendezték meg 2019. július 2-től 8-ig a RoboCup Junior (RCJ) elnevezésű világversenyt, amelynek Rescue kategóriáiban a Baptista Szeretetszolgálat robotika csapata hatodik alkalommal képviselte Magyarországot.

Lap tetejére