“HITTEL ÉS SZAKÉRTELEMMEL”

Meleg ruha és anyagi segítség a határokon túlra is

Szerző: Főadmin Bejegyzés: 2017. január 11., szerda 13:17

 

A romániai Székelyhíd több ezres roma közössége olyan körülmények között él, hogy nem ritkán nyolcan, tízen zsúfolódnak össze és húzódnak meg néhány négyzetméteren. A Baptista Szeretetszolgálat, valamint holland és amerikai önkéntesei már a múltban több alkalommal is nyújtottak ott komoly és hathatós segítséget. Legutóbb január 10-én, kedden a segélyszervezet szállítmánya több mázsa meleg ruhát és 300 ezer forint értékben anyagi segítséget vitt el a településre. A pénzből a helyi keresztény gyülekezet koordinálásával részben a nagyon rossz állapotban lévő tetőket javítják meg, fóliázzák be a beázás ellen: az előrejelzések ónos esőt jósolnak. A helyi imaház nyitva áll a nélkülözők előtt.

A Baptista Szeretetszolgálat egy-egy millió forintos gyorssegélyt küld Kárpátaljára, Munkács környéki településekre és a Vajdaságba, Újvidék környéki hátrányos helyzetű településekre is kifejezetten a téli krízis kezelése érdekében. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez a megelőző segítség akár életmentő lehet.   

 

KAPCSOLÓDÓ HÍREINK

Tóásó Előd kártérítést kaphat a szörnyű bolíviai börtönévekért

La Paz - Úgy tűnik, ha lassan ugyan, de még a világ olyan helyein is kiderülhet az igazság, mint amilyen Dél-Amerika, mint amilyen Bolívia. Igaz, egy kisebb politikai földindulás kellett hozzá. Tóásó Elődöt kérdeztük a fejleményekről.

December 26-án volt 15 éve annak, hogy lecsapott a dél-kelet ázsiai cunami

Colombo - Elsősorban magyarországi adományozóinak köszönhetően árvaházat és Help-falut épített a Baptista Szeretetszolgálat a 2004-es szökőár után Srí Lankán.

Szakembereink tudását az Egyesült Államokban is nagyra értékelik

Dallas – A Dallas Baptista Egyetemen október 10-én és 11-én először rendeztek Humanitárius Akadémia elnevezésű konferenciát, ahol a magyar Baptista Szeretetszolgálat három szakembere is az előadók között volt.

Lap tetejére